32.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialEmisarul special ONU în Crimeea şi-a scurtat misiunea în peninsulă

Emisarul special ONU în Crimeea şi-a scurtat misiunea în peninsulă

Emisarul special al ONU în Crimeea, Robert Serry, a sosit miercuri seară la Istanbul, după ce şi-a scurtat misiunea în peninsula ucraineană, în urma ameninţărilor din partea unor membri ai unei grupări locale proruse, au declarat surse guvernamentale turce, informează Mediafax.

“Emisarul ONU a sosit la Istanbul împreună cu delegaţia pe care o conduce”, a precizat o sursă guvernamentală, sub acoperirea anonimatului.

Deocamdată, nu există informaţii privind o eventuală întâlnire a emisarului ONU cu oficialii turci.

Diplomatul şi-a scurtat misiunea în Crimeea, după ce a fost reţinut pentru scurt timp de persoane înarmate la Simferopol.

Emisarul special “va reveni la Kiev pentru continuarea misiunii, care a fost întreruptă de acest incident”, a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al ONU, Farhan Haq.

Ministerul ucrainean de Externe a anunţat că Robert Serry a fost reţinut pentru scurt timp la Simferopol de persoane înarmate în uniformă.

Crimeea este controlată din 28 februarie de soldaţi înarmaţi în uniformă, identificaţi de populaţia locală şi de jurnaliştii aflaţi la faţa locului ca fiind militari ce aparţin forţelor ruse.

Moscova respinge însă implicarea în operaţiunile din Crimeea şi afirmă că soldaţii sunt, de fapt, “grupuri de autoapărare” organizate de populaţia majoritar rusofonă care se simte ameninţată de noile autorităţi proeuropene de la Kiev.

La rândul său, Turcia, ţară membră NATO, susţine o soluţie paşnică a crizei, cu respectarea integrităţii teritoriale a Ucrainei. În plus, Turcia insistă pe rolul său în protejarea minorităţii tătare din Crimeea, o etnie musulmană turcofonă.

Cele mai citite

Un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova a produs o evaziune fiscală de peste 500000 de euro din vânzarea de bere

Un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,6 milioane de lei....

Netanyahu e neschimbat: Încheierea războiului doar dacă Hamas va fi distrusă

Condiţiile pentru ajungerea la o ''încetare a focului permanentă'' în Fâşia Gaza nu s-au schimbat şi ele includ ''distrugerea'' Hamas şi ''eliberarea tuturor ostaticilor''...

Rusia – Ucraina, ziua 829: Kievul acuză Moscova că a lansat peste 100 de rachete și drone asupra infrastructurii esențiale

Rusia a tras peste 100 de rachete şi drone asupra infrastructurii esenţiale şi centralelor electrice din Ucraina noaptea trecută, a anunţat armata aerului ucraineană.''Inamicul...
Ultima oră
Pe aceeași temă