27.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialEmanoil Bocean a folosit resursele Poliției Locale pentu filaje în scop propriu

Emanoil Bocean a folosit resursele Poliției Locale pentu filaje în scop propriu

Consilieulr personal al primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, a folosit în interes personal resursele instituției publice pe care o coordona, respectiv Poliția Locală a Sectorului 1. Procurorii au găsit la domiciliul lui Emanoil Bocean rapoarte de filaj, se arată în motivarea deciziei de arestare preventivă a lui Bocean, pronunțată de Tribunalul Prahova, citată de Digi24.

„Modalitatea concretă de săvârșire a activităților infracționale relevă un grad de pericol social ridicat, care este apt a determina în rândul opiniei publice o reacție negativă și reflectă periculozitatea deosebită a inculpatului, precum și riscul ca aceasta să poată influența negativ persoanele ce au depus sau depun mărturie în prezentul dosar de urmărire penală, în demersurile de aflare a adevărului. Menționăm în acest sens că, la percheziția efectuată la locuința acestuia, la data de 31.05 2016 s-au găsit rapoarte de filaj (…), fapt ce denotă gradul de pericol social al inculpatului, care a folosit resursele instituției publice pe care o coordona în interes personal”, se arată în motivarea instanței.

Conform unor surse judiciare, filajele erau făcute la comanda lui Vlad Moisescu, fost trezorier al PNL și persoană cunoscută pentru influența pe care o are la nivelul Primăriei Sectorului 1, fiind făcute cel mai probabil în scopul șantajului.

„Astfel, cum rezultă din declarația martorului amenințat I. G.,’B.E. (Bocean Emanoil – n.r.) este una dintre persoanele esențiale în angrenajul creat de M.V.O. (Moisescu Vlad Octavian – n.r.), la nivelul Primăriei sectorului 1 București, fiind unul dintre angajații de încredere, care folosește resursele instituției pe care o coordonează, pentru a asigura ‘Grupării M.’ servicii de monitorizare și filaj la solicitarea acestuia’, se precizează în motivare.

Procurorii spun că inculpatul acționa în detrimentul atribuțiilor pe care le avea, în sensul favorizării unor agenți economici, pentru câștigarea licitațiilor și achizițiilor publice, obținând în schimb de la reprezentanții acestora sume importante de bani plătite sub forma unor ‘comisioane’, în cuantum de peste 500.000 euro, într-o perioadă de aproximativ cinci ani.

„Practic, cea mai mare parte a lucrărilor care făceau obiectul contractelor obținute prin proceduri de licitație și achiziții publice trucate nu au fost prestate niciodată, fapt recunoscut chiar de administratorii firmelor care au beneficiat de aceste contracte, acestea fiind consemnate numai scriptic, banii fiind plătiți din fondurile alocate de primărie, Poliției Locale a Sectorului 1, inculpatul afirmând că instituția publică ‘are bani de cheltuit'”, se arată în document.

Emanoil Bocean a fost arestat preventiv, miercuri, în dosarul instrumentat de DNA Ploiești în care este acuzat de trafic de influență în formă continuată, decizia nefiind definitivă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă