25 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSpecialAvocatul Elenei Udrea: Confruntările cu denunțătorii au demontat în întregime acuzațiile procurorilor

Avocatul Elenei Udrea: Confruntările cu denunțătorii au demontat în întregime acuzațiile procurorilor

UPDATE: Confruntarea dintre Elena Udrea și denunțătorii ei s-a încheiat. 

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea ,a precizat că la aceste confruntări au fost demontate acuzațiile procurorilor. 

”Confruntările au demontat în întregime acuzațiile procurorilor. S-a demonstrat că tot ce s-a vehiculat acum în presă sunt doar păreri, artificii create de unii. Spre exemplu, am fost curioși să aflăm când Nastasia și domnul Gărgan s-au întâlnit. Am întrebat ce oră era, perioada din zi, daca a fost deschisă geanta, ce culoare avea, răspunsul pe care l-am primit a fost ”nu mi-a aduc aminte. Domnul Nastasia știe despre bani doar de la Gărgan, mă mir că nu i-a spus că sunt focoase nucleare acolo. Ana Maria Topoliceanu a infirmat teza că la Predea s-ar fi plătit din banii domnului Breazu, obținuți ilicit, ci că Breazu a plătit cu cardul, iar Udrea a plătit cash a doua zi”, a spus Striblea. 

La rândul său, Gărdean ar fi spus că i-a dat lui Nastasia o geantă cu 900.000 de euro, care i-ar fi fost destinată chiar lui, şi nu Elenei Udrea.

"Domnul Gărdean a spus explicit că acea geantă nu era adresată doamnei Udrea, că nu i-a cerut-o doamna Udrea şi că nici nu a avut habar că a ajuns la doamna Udrea", a spus avocatul.

În ce priveşte confruntarea cu Ştefan Lungu, Striblea a declarat că fostul consilier al clientei sale "a spus pe şleau că doamna Udrea nu a avut cunoştinţă că dumnealui făcea anumite plăţi la partid şi de asemenea că Elena Udrea nu i-a cerut niciodată să facă plăţi pentru ea sau pentru Partidul Democrat".

————

UPDATE: Fostul consilier al Elenei Udrea, Ștefan Lungu, a sosit, joi, la DNA, unde se va confrunta cu Elena Udrea, în dosarul Gala Bute.

UPDATE: Confruntarea Elenei Udrea cu Ana Maria Topoliceanu, în dosarul Gala Bute, s-a încheiat, informează B1 Tv.

Deputata urmează să se confrunte și cu Ștefan Lungu, Gheorghe Nastasia și Adrian Hărdean.

UPDATE: Avocatul Elenei Udrea, Marius Scriblea, a declarat, joi, că clienta sa se va confrunta cu Ștefan Lungu, Ana Maria Topoliceanu, Gheorghe Nastasia și Adrian Hărdean, conform B1 Tv.

Prima confruntare va fi cu An Maria Topoliceanu.

UPDATE: Elena Udreaa ajuns, joi, la DNA, unde se va confrunta cu denunțătorii săi, din dosarul Gala Bute.

——-

Elena Udrea va fi adusă, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi confruntată cu fostul ei consilier, de pre vremea când era ministra Turismului, Ștefan Lungu, informează Digi24.

Avocații Elenei Udrea au depus o cerere la Direcția Națională Anticorupție prin care solicită confruntarea clientei lor cu toți denunțătorii săi, din dosarul Gala Bute. 

„Doamna Udrea mi-a spus să fac o singură solicitare: vrea confruntare directă cu denunțătorii. Noi o să cerem procurorilor să purceadă la această confruntare. Vrem să stea față în față cu denunțătorii. O să cer procurorilor că până în contestație (pe 5 martie n.r.) Elena Udrea să se întâlnească cu acești denunțători în față procurorilor despre pretinsele lor afirmații. Nemulțumirea domniei sale ține de acest joc al denunțurilor. Este unu lucru pe care dansa nu-l poate înțelege. Doamna Udrea vrea să-i privescă în ochi pe acești bărbați”, a mai spus Chiciu.

La rândul sau, avocatul Marius Striblea a precizat că Elena Udrea speră să dovedească în felul acesta că acuzațiile care i s-au adus sunt false.

„Dintr-o confruntare pot să reiasă elementele care nu sunt puse cap la cap. Pentru că e ușor să zici că am lăsat o geantă în biroul ministrului și atât. Sunt mai multe detalii și într-o astfel de confruntare probabil poziția denunțătorului va reieși ca mincinoasă”, a conchis Striblea.

Fostul consilier al Elenei Udrea, Ștefan Lungu, arestat la domiciliu în dosarul Gala Bute, a declarat că este de acord cu o eventuală confruntare cu denunțătorii Elenei Udrea.

”Sunt de acord cu tot ceea ce se dorește pentru aflarea adevărului”, a transmis Lungu.

Elena Udrea rămâne se află în  arest preventiv în dosarul "Gala Bute". Procurorii o acuză pe deputată de luare de mită, abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

Cele mai citite

Reacția lui Klaus Iohannis după victoria lui Stanciu și compania

Klaus Iohannis, președintele României, a transmis un mesaj de felicitări echipei naționale a României, după victoria cu 3-0 în fața Ucrainei. Naționala de fotbal a...

George Tuță își anunță prioritățile ca primar în Sectorul 1: transporturi și parcuri

George Cristian Țuță, candidatul care a câștigat alegerile în Sectorul 1, își anunță deja prioritățile ca primar. "L-am vizitat pe directorul STB pentru lista de...

Decizia luată de Vladimir Putin după 24 de ani!

Președintele rus Vladimir Putin va vizita Coreea de Nord în această săptămână pentru prima dată în ultimii 24 de ani, au anunțat cele două...
Ultima oră
Pe aceeași temă