14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialElena Udrea pierde procesul deschis împotriva Liei Olguţa Vasilescu

Elena Udrea pierde procesul deschis împotriva Liei Olguţa Vasilescu

Ministrul Devoltării şi Turismului Elena Udrea a pierdut procesul deschis împotriva senatorului Lia Olguţa Vasilescu, după ce Judecătoria Sectorului 5 a respins, marţi, cererea de chemare în judecată a democrat-liberalei, însă decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, potrivit NewsIn.

Dezbaterile în procesul deschis de Elena Udrea Liei Olguţa Vasilescu, pentru afirmaţiile legate de arestarea primarului Antonie Solomon, s-au încheiat pe 16 noiembrie, instanţa amânând pronunţarea deciziei pentru 23 noiembrie, iar ulterior pentru marţi. Audierea ministrului Turismului Elena Udrea şi a senatorului PSD Lia Olguţa  Vasilescu, precum şi dezbaterile din proces, au avut loc la termenul din 16 noiembrie, în şedinţă secretă.

Elena Udrea a anunţat, în luna martie, că a dat-o în judecată pe Lia Olguţa Vasilescu, senator PSD, din cauza afirmaţiilor acesteia că ministrul Dezvoltării şi Turismului ar avea legătură cu arestarea lui Antonie Solomon, şi cere daune de 100.000 de lei, sumă care va merge la o fundaţie pentru drepturile ziariştilor.

“Din cauza unor acuzaţii extrem de grave formulate în mass-media de Olguţa Vasilescu la adresa mea, acuzaţii care nu au niciun fundament real, dar care mi-au adus importante prejudicii morale, am depus la Judecatoria Sectorului 5 o cerere de chemare în judecata a acesteia. Atât în cadrul emisiunii , difuzată de postul de televiziune Realitatea TV în seara zilei de 3 martie, cât şi pe data de 4 martie, în emisiunea difuzată de postul Antena 3, pârâta Olguţa Vasilescu a făcut o serie de afirmaţii mincinoase şi denigratoare cu privire la o presupusă legatură a subsemnatei cu arestarea primarului Craiovei”, potrivit unui comunicat al ministrului Dezvoltării şi Turismului, remis NewsIn.

Udrea spunea că mai multe publicaţii au preluat afirmaţia senatoarei că ar avea legătură cu arestarea lui Antonie Solomon, în ciuda faptului că aceasta nu a putut proba acuzaţiile. “Deşi recunoaşte neechivoc că afirmaţiile sale sunt bazate pe zvonuri, pârâta nu poate proba nici macar existenţa acelor zvonuri. De altfel, nu pot exista asemenea probe deoarece, asa cum am mai afirmat, nu am nicio legatură cu arestarea primarului Craiovei, dupa cum nu am nicio legatură cu vreuna dintre firmele cu interese de afaceri în respectiva zona”, mai arată comunicatul.

Elena Udrea mai informa că a cerut instanţei să o oblige pe senatoare să plătească despăgubiri civile de 100.000 de lei,  pentru prejudiciul moral pe care aceasta i l-a adus, şi a cerut totodată ca ea să publice pe propria cheltuiala, în trei ziare cu acoperire naţională, hotărârea judecătorească pronunţată.

Ministrul mai arată că, “având în vedere informaţiile nereale vehiculate în mod constant prin intermediul presei”, informaţii care i-au adus importante prejudicii morale, a decis sa sprijine înfiinţarea unei fundaţii care să militeze “pentru independenţa editorială a jurnaliştilor în raport cu patronii trusturilor de presă şi pentru profesionalism în mass-media din România”.

“Suma de 100.000 de lei pe care o pretind drept despăgubire pentru prejudiciile morale produse prin acuzaţiile mincinoase formulate la adresa mea de Olguţa Vasilescu pe mai multe posturi de televiziune va fi donată acestei fundaţii pentru îndeplinirea obiectivelor sale.  Aşa cum am anunţat, voi da în judecata pe oricine încearcă sa îmi afecteze onoarea şi reputaţia prin intermediul mass-media, iar sumele pe care le voi solicita cu titlu de despăgubire vor fi folosite în acelaşi scop”, mai precizează Elena Udrea.

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a declarat în luna martie că Antonie Solomon ar fi fost reţinut de procurorii DNA după ce ar fi scos de pe piaţa din Craiova firma de construcţii a Elenei Udrea. Udrea a negat că ar avea o firmă de construcţii şi a anunţat că o va da în judecată pe Vasilescu.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă