16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialEconomia şi medicina - secţiile-vedetă ale Universităţii „Ovidius"

Economia şi medicina – secţiile-vedetă ale Universităţii „Ovidius”

Peste 20% din candidaţii la admiterea în universitatea constănţeană au ales Facultatea de Ştiinţe Economice.

 

La Universitatea „Ovidius” din Constanţa s-a finalizat etapa de admitere iulie 2012. S-au înscris 2.835 de candidaţi, dintre care cei mai mulţi – 21,02% la Facultatea de Ştiinţe Economice, 10,72% la Facultatea de Medicină şi 9,24% la Facultatea de Drept, Ştiinţe Administrative şi Sociologie. Se constată o scădere cu doar 2,11% a numărului de candidaţi înscrişi faţă de sesiunea iulie 2011.

În sesiunea de admitere iulie 2012, faţă de sesiunea iulie 2011, a crescut cu 52,38% numărul de candidaţi înscrişi la Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului, cu 16,10% la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, cu 13,46% la Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole.

La polul opus, faţă de sesiunea de admitere iulie 2011, a scăzut numărul de candidaţi înscrişi la Facultatea de Drept (cu 28,02%), Facultatea de Matematică şi Informatică (cu 18,85%), Facultatea de Arte (cu 17,85%). Printre specializările cu cei mai puţini candidaţi înscrişi se numără Fizică (doi înscrişi), Sociologie, Poliţie locală.

„Etapa de admitere 2012, sesiunea iulie, a depăşit aşteptările noastre şi a fost o reuşită datorită campaniilor de promovare a ofertei educaţionale, chiar dacă la începutul sesiunii procentul mic de promovabilitate la examenul de bacalaureat şi scăderea numărului de absolvenţilor de liceu prevesteau un număr redus de candidaţi la studii universitare.

Universitatea „Ovidius” din Constanţa oferă servicii sociale, culturale şi sportive pentru studenţi, avem un corp profesoral valoros, o bază materială modernă şi adaptată cerinţelor procesului de educaţie şi cercetare. Toate acestea ne-au recomandat drept o universitate capabilă să satisfacă cerinţele de educaţie şi specializare a tinerilor la nivel zonal şi naţional, precum şi la nivel internaţional”, a declarat rectorul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, prof. univ. dr.  Dănuţ Tiberius Epure. 

Admitere şi în septembrie

Universitatea „Ovidius”din Constanţa va organiza în luna septembrie a doua sesiune de admitere pentru locurile rămase disponibile. Calendarul sesiunii de admitere septembrie 2012 este următorul:

10 – 16 septembrie 2012 – înscrieri la facultăţile care au probă de concurs;

10 – 18 septembrie 2012 – înscrieri la facultăţile care au concurs pe bază de dosar;

17 – 18 septembrie 2012 – susţinerea probelor de concurs;

19 – 20 septembrie 2012 – afişarea rezultatelor.

Etapa de admitere 2012, sesiunea iulie, a depăşit aşteptările noastre şi a fost o reuşită.”

Prof. univ. dr. Dănuţ Tiberius Epure, rectorul Universităţii „Ovidius” din Constanţa

Cele mai citite

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...

O rachetă rusească a rănit doi copii și trei adulți la Harkov

Doi copii şi trei adulţi au fost răniţi într-un atac aerian asupra oraşului Harkov. O rachetă lansată de ruşi a lovit o zonă rezidenţială....

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...
Ultima oră
Pe aceeași temă