32.1 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialEchipajul de bob al României, mulţumit de rezultatul de la Soci. Este...

Echipajul de bob al României, mulţumit de rezultatul de la Soci. Este necesară o pârtie!

Florin Crăciun, care a alături de Nicolae Istrate a obţinut locul 17 în concursul de bob două persoane la Jocurile Olimpice de la Soci, s-a declarat mulţumit de rezultat, la întoarce delegaţiei în ţară. El spune că este necesară construirea unei pârtii de bob în ţara noastră, potrivit Mediafax.

“Avem toate motivele să zâmbim. Ne-am străduit, am dat tot ce am avut mai bun şi ne place să credem că este un rezultat bun. Fiecare concurs este greu, nu doar la Jocurile Olimpice, ci şi în Cupa Mondială. Noi, care suntem în lumea aceasta şi o cunoaştem mult mai bine decât cei care privesc din afară, ne place să credem că este un rezultat bun, pentru că noi ştim condiţiile şi cât de greu este să vii cât mai în faţă”, a spus Crăciun.

Florin Crăciun a afirmat că obiectivul propus pentru Jocurile Olimpice a fost o clasare între primele 15 echipaje, însă a precizat că rezultatul este foarte bun. “Ştiu că este o cifră cam mare pentru un rezultat mulţumitor la Jocurile Olimpice pentru dumneavoastră, dar pentru noi este un rezultat foarte bun. Speranţe la clasări mai bune sunt pe viitor. Noi ne-am propus top 15. Din păcate am fost la două locuri mai în spate, dar ştim ordinea generală şi unde se situează celelalte echipaje. Cam acesta era locul nostru, cu ce aveam la îndemână”, a completat Crăciun.

Pilotul Nicolae Istrate a precizat că toate naţiunile din top 10 au pârtii proprii de antrenament, în timp ce în România infrastructura este aproape inexistentă. “În top 10 nu există echipaj sau naţiune care să nu aibă pârtie proprie de antrenament. Asta e regulă clară, iar noi cu toate astea am venit în faţa Franţei. Se pleacă de jos, de la recrutarea sportivilor şi până la materialele de concurs, iar noi suntem puţin în urmă la capitolul ăsta”, a explicat Istrate.

După ce Ion Panţuru, medaliat cu bronz în 1968 în proba de bob două persoane, a declarat că nu se deplasa la Soci doar pentru o clasare onorabilă, Nicolae Istrate a răspuns că pe vremea acestuia echipamentele de concurs se realizau în garaje cu ciocanul. “Pe vremea dânsului, boburile se făceau în garaje şi cu ciocanul. Erau alte condiţii atunci. Fiecare îşi făcea bobul său. Trebuie mulţi bani pentru a ne construi boburile noastre şi de aceea nici nu facem faţă cu celelalte naţiuni, care investesc într-o singură echipă bugetul tuturor sporturilor de iarnă de la noi”, a subliniat Istrate.

Nicolae Istrate s-a arătat impresionat de infrastructura de la Soci, mai ales că anul trecut multe dintre lucruri nu erau nici măcar începute. “Au fost puţin în urmă cu finisajele, dar în general a fost bine. Infrastructura a fost cea mai impresionantă. Am fost anul trecut acolo şi nu era mai nimic, totul era în construcţie şi nu credeam că vor termina. Au făcut autostrăzi, poduri, tunele, de toate”, a adăugat Istrate.

Delegaţia României a revenit, miercuri, de la Soci, unde cele mai bune rezultate au fost două clasări pe locul 17, în probele de bob două persoane, atât la masculin, cât şi la feminin.

Cele mai citite

Italia rămâne fermă: se opune ca Ucraina să folosească arme italiene pentru a lovi Rusia

Ministrul de externe italian Antonio Tajani şi-a reafirmat sâmbătă opoziţia faţă de posibilitatea ca Ucraina să folosească arme italiene pentru a lovi Rusia şi...

MAE anunță că s-a autosesizat privind dispariția a trei persoane, posibil cetățeni români, în apele fluviului Natisone, în Italia

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) anunță, sâmbătă dimineața, că s-a autosesizat în urma informațiilor privind dispariția a trei persoane, posibil cetățeni români, în apele fluviului Natisone,...

Un document guvernamental dezvăluie dezastrul de la Autoritatea Vamală Română! Putem pierde bani mulți

Autoritatea Vamală Română se confruntă cu uzura avansată a infrastructurii și facilităților de control, ceea ce poate afecta eficiența și siguranța activității vamale....
Ultima oră
Pe aceeași temă