16.3 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialDupa control, explodeaza datoriile!

Dupa control, explodeaza datoriile!

Luni de zile, situatia datoriilor cluburilor de fotbal Ð mai ales cele din Bucuresti, adevarate “campioane” la acest capitol, cu zeci de milioane de euro in minus Ð au preocupat pe toata lumea, numai ca, incet-incet, subiectul a parut a se fi stins.
De ochii lumii, s-au mai platit ceva bani, sume infime fata de datoria initiala, s-a mai facut un pic de scandal, dar problema de fond a ramas, iar Fiscul bucurestean, cel putin, care se confrunta cu cele mai mari datorii ale entitatilor fotbalistice, a incercat pe toate caile sa rezolve problema.
Ceea ce se stia, insa, pana mai ieri Ð o datorie cumulata de circa 30 de milioane de euro a cluburilor de fotbal Ð pare sa devina istorie, dar una chiar “placuta” daca ne gandim la ce va urma! Fiscul din Bucuresti a declansat in aceasta toamna o ampla inspectie fiscala la toate cluburile. A inceput mai intai cu Steaua, Sportul Studentesc si FC National, cluburile cu cele mai mari datorii. Numai ca nimic nu va fi ca inainte, caci inspectia nu urmareste numai datoriile ivite de pe urma neplatii impozitelor pe salarii Ð pana acum asa s-a procedat la precedentele inspectii si asa s-a ajuns la suma de circa 30 de milioane de euro datorii -, ci toata activitatea economico-financiara! Au fost luate la control contractele de publicitate, donatiile, sponsorizarile, contractele jucatorilor, cesiunile de creante, in general toate veniturile obtinute de cluburi in ultimii ani! Aceasta extindere a controlului financiar era mai mult decat necesara pentru ca inspectia facuta de Garda Financiara Centrala in 2003 a vizat numai partea salariala a cluburilor, si nici aceasta in totalitate!
“E de asteptat ca datoriile cluburilor sa explodeze, mult peste ceea ce se stie in acest moment”, ne-a spus un oficial al unei grupari bucurestene care se confrunta in aceste zile cu inspectia fiscala.

Urmeaza Dinamo si Rapid

Directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Bucuresti, Cristian Nicolae Stoina, ne-a lamurit ieri de ce a declansat acest control. “Am inceput cu Steaua, Sportul Studentesc si FC National, dar inspectia va fi extinsa la toate celelalte grupari fotbalistice din Bucuresti pentru ca nu vrem sa ni se spuna ca discriminam pe cineva. Eu astept acum rezultatele controlului, care este foarte amplu si complex, iar apoi voi lua masurile necesare. Este o activitate prin care verificam tot ceea ce inseamna activitate economico-financiara si juridica”, ne-a spus directorul Stoina.
In ceea ce priveste Sportul Studentesc, una dintre gruparile rau-platnice, care de altfel a si fost retrogradata din prima liga din cauza datoriilor, Cristian Nicolae Stoina ne-a spus ca nu se grabeste. “Stim ca a vandut o multime de fotbalisti in ultimele luni, cei mai importanti fiind Mazilu, Stelian Stancu, Costin Lazar, dar stiu si ca nu au platit nici un leu din datorie.
Astept controlul si rezultatele sale si apoi discutam cu fiecare in parte. Ei trebuie sa-si plateasca mai intai datoriile la stat, apoi catre altii”, ne-a spus Stoina, care ar dori ca pana la sfarsitul anului sa fie finalizate toate inspectiile din Bucuresti.


Datoriile cluburilor din Bucuresti la 4 octombrie


Asociatia CS FC Dinamo – 26.057.994 RON

SC Dinamo 1948 – 245.611 RON

Asociatia FC Rapid – 857.658 RON

FC Sportul Studentesc – 6.232.407 RON

Asociatia FC National – 6.569.743 RON

Asociatia FC National 2000 – 20.971.114 RON

FC National SA – 841.330 RON

FC National 2000- 38.424 RON

Asociatia FC Steaua- 42.747.491 RON

Cele mai citite

VIDEO Sebastian Burduja lansează un cântec împotriva lui Nicușor Dan: “Văd ruine când scot capul pe geam și Bucureștiul cum se spală în lighean”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, a plasat pe internet un cântec care-l critică pe actualul primar general, Nicușor...

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...

Cum condamnă ministerul lui Radu Oprea România la pierderi financiare. Falimentul LIDO, o societate deținută de statul român. Corupție la nivel Înalt?

Înalți demnitari, personaje controversate din Servicii și oameni din justiție se numără printre persoanele care luptă pentru falimentarea Lido SA, o companie în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă