27.5 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialDragnea, despre evacuarea sediului trustului Intact: Atentat la libertatea de exprimare

Dragnea, despre evacuarea sediului trustului Intact: Atentat la libertatea de exprimare

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că acţiunea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) împotriva trustului Intact este “profund nedemocratică şi un atentat împotriva libertăţii de expresie”, informează Agerpres.

Şeful PSD a precizat că este indignat de “modul abuziv” în care au procedat funcţionarii Fiscului, astfel că “nu există niciun fel de explicaţie logică pentru care funcţionarii ANAF îi legitimau pe cei care muncesc acolo”.

“S-a ajuns în situaţia în care îi legitimau şi pe cei care ieşeau de la emisiuni, membrii unor partide, inclusiv un senator. De când funcţionarii ANAF au această competenţă? Au procedat ca şi cum au desfăşurat o acţiune într-o zonă infracţională sau undeva într-o piaţă”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului. 

Citeşte şi: Danileț respinge zvonul lansat de Antena 3: Nu există vreo decizie judecătorească de încetare a activităţii de emisie a unei televiziuni

Liviu Dragnea a adăugat că susţine demersul preşedintelui Senatului de a-l chema pe premier pentru a da explicaţii în legătură cu acest subiect, arătând că prim-ministrul trebuie să găsească soluţii pentru ca aceste televiziuni să nu fie închise. 

“Nu contează despre ce televiziuni e vorba, oricare ar fi fost în situaţia asta am fi avut aceeaşi reacţie. Nu punem sub semnul întrebării decizia instanţei, nu punem sub semnul întrebării recuperarea prejudiciului, ba dimpotrivă, prejudiciul trebuie recuperat, dar e la mintea oricui că nu poţi evacua o familie în cinci zile dintr-un apartament, darămite cinci televiziuni”, a precizat liderul PSD. 

Dragnea a menţionat că o să discute cu preşedintele Comisiei pentru buget din Camera Deputaţilor, care este membru PSD, pentru ca cei din conducerea ANAF şi a Ministerului de Finanţe să dea explicaţii în faţa acestui for. 

Imobilele în care îşi desfăşoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3 trebuie evacuate în termen de cinci zile, în urma notificării primite, luni, de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, care pune în executare sentinţa penală din 2013, rămasă definitivă. 

Citeşte şi: Vedetele Antena 3 protestează faţă de decizia ANAF de executare a sediilor instituţiei media

“Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor OG nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate şi trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentinţe judecătoreşti, a notificat astăzi, 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menţionate”, se menţionează într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), remis luni Agerpres. 

Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinţei penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a Penală. 

Termenul pe care îl au la dispoziţie persoanele notificate este de 5 zile lucrătoare de la data notificării, aşa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare, se menţionează în comunicat.

Citeşte şi:  Şeful Senatului îi cere lui Cioloş să dea explicaţii în plenul Senatului, privind evacuarea sediului Antena 3

 

 

Cele mai citite

Un băiat de 19 ani a intrat peste o femeie de 30 de ani şi fiica ei şi a încercat să violeze fata de...

Un incident șocant a avut loc în comuna Izvoare din județul Dolj, unde un tânăr în vârstă de 19 ani a fost reținut și...

Apel pentru justiție în dosarele crimelor de genocid și fratricid din 22-30 decembrie 1989 și 13-15 iunie 1990

Următorul document se adresează președintelui României Klaus Iohannis, liderilor coaliției de guvernare Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, precum și ministrului Justiției Alina Gorghiu. Către Președintele României...

Acord de principiu al statelor UE, pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat "acordul de principiu" cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica...
Ultima oră
Pe aceeași temă