32.1 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialDr. Dana Jianu: Oamenii cu trăsături plăcute au mai multe şanse să-şi...

Dr. Dana Jianu: Oamenii cu trăsături plăcute au mai multe şanse să-şi găsescă job-ul şi perechea potrivite

În momentul de faţă, există proceduri care pot corecta toate defectele închipuite sau reale.
 
 Dacă te-a complexat vreodată mărimea nasului sau un piept prea plat, dacă îţi urăşti colăceii şi ai face orice ca să scapi de grăsimea inestetică de pe abdomen, află că medicii au soluţia perfectă pentru tine, personalizată în funcţie de coordonatele corpului tău.
 
 Chirurgia estetică este una dintre cele mai controversate ramuri ale medicinei. În ultimii ani, a devenit un adevărat fenomen cultural, fiind opţiunea predilectă a vedetelor şi a persoanelor publice. Însă nu numai aceşti oameni apelează la serviciile oferite de chirurgii plastici. Din ce în ce mai multe persoane obişnuite aleg să-şi modifice corpul ţinând cont de anumite standarde de frumuseţe.
 
 În România, chirurgia estetică este o practică apreciată şi realizată cu profesionalism. Modista.ro a stat de vorbă cu doamna doctor Dana Jianu, medic primar în chirurgie plastică, doctor în medicină şi şefa clinicii de chirurgie estetică şi generală Proestetica, pentru a afla răspunsul unui specialist la câteva din întrebările fundamentale pe care şi le-ar putea pune o potenţială pacienţă.
 
 Modista.ro: Chirurgia estetică, un moft sau necesitate?
 
 Dr. Dana Jianu: “Frumosul este la fel de necesar ca şi utilul” spunea o maximă celebră. Oamenii trăiesc sub imperiul emoţiilor estetice, inclusiv al frumuseţii umane. Identifică, suprapun noţiunea de frumos, cu noţiunea de bine, de bun. Oamenii cu trăsături plăcute, care inspiră vitalitate şi armonie ( deci cu „bagaj” genetic bun), au mai multe şanse să găsească perechea potrivită şi  job-ul potrivit. Diferenţa  dintre capriciu şi necesitate este simplu de făcut, deoarece este aşa evidentă! Un nas dizgraţios, urechi foarte clăpăuge, o cicatrice faciala urâtă, o tumoră dizgraţioasă, sâni absenţi la o femeie sau sâni vizibili la un bărbat, depozite de grăsime care împiedică o femeie să-şi găsească mărimea potrivită la haine, deşi este normoponderală, sâni prea mari sau lăsaţi peste torace sau abdomen – pentru toate acestea nu este nevoie să faci măsurători complicate că să le diagnostichezi drept „urate”. Toate acestea dezavantajează şi complexează o persoană care, astfel se simte împovărată şi privată de sentimentul încrederii depline în sine.
 
Modista.ro: Care sunt avantajele chirurgiei estetice ?
 
 D.J: Chirurgia estetică reda înfăţişarea armonioasă şi conferă zonelor operate o funcţionalitate mai bună, deci îmbunătăţeşte starea de sănătate fizică şi psihologică a individului.
 
Modista.ro
: Care sunt cele mai des întâlnite proceduri la noi?
 
 D.J: Din rândul procedurilor chirurgicale : operaţiile de sân: augmentare (mărire), mamopexie (ridicare), mamoplastie reducţionala (ridicare şi micşorare), lipoaspiraţia, rinoplastia (operaţii de chirurgia nasului) şi blefaroplastia (operaţii de chirurgie a pleoapelor). Din cele nechirurgicale, amintesc injectările cu toxină botulinică, injectare fillere (acid hialuronic) şi tratamente cu laser fracţional CO2.

Modista.ro: Care sunt costurile estimative ale celor 3 proceduri chirurgicale vedetă amintite de d-voastră?
 
 D.J.: Implantul mamar este în jur de 2800 – 4500 euro, rinoplastia începe la 1500 de euro şi poate ajunge până la 2900, iar lipoaspiraţia porneşte de la 1000 de euro, ajungând până la 2000. 


Click aici pentru a citi interviul integral pe www.modista.ro
 

Cele mai citite

Maia Sandu, mesaj după finala “Românii au talent”. “Aţi făcut Moldova mândră!”

Ediția din acest e show-ului "Românii au talent" a fost câștigată de Cristian Ciaușu, tânărul cu naiul. Următoarele locuri au fost ocupate de Ana...

Alegeri istorice în Mexic. O femeie ar putea ocupa pentru prima dată funcția de președinte

Pe 2 iunie, mexicanii își vor alege viitorul președinte într-o cursă istorică în care o femeie ar putea ocupa pentru prima dată funcția supremă,...

Cum ar putea Nicușor Dan să elimine și mafia din fotbal

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se laudă în campania electorală pentru un nou mandat de edil-șef că a oprit mafia...
Ultima oră
Pe aceeași temă