24.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialDosar penal pentru uz de armă fără drept în cazul agentului de...

Dosar penal pentru uz de armă fără drept în cazul agentului de pază ce a rănit un tânăr cu pistolul

Poliţiştii băcăuani au întocmit, marţi, dosar penal pentru uz de armă fără drept şi vătămare corporală pe numele agentului de pază de la discoteca din Moineşti care, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, a rănit la cap un tânăr cu pistolul cu gaze pe care-l avea în dotare.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bacău, în urma cercetărilor desfăşurate în cazul incidentului de la o discotecă din Moineşti s-a constatat că agentul de pază care asigura măsurile de ordine în local ar fi folosit ilegal pistolul cu gaze iritant-lacrimogene împotriva unui tânăr de 34 de ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De fapt, agentul de pază a scos arma pe care o deţinea legal şi ar fi tras spre tânăr în încercarea de a se apăra şi a aplana un conflict provocat de victimă împreună cu un frate de-al său, cei doi încercând să intre în discotecă, deşi localul fusese închis.

“În urma primelor cercetări desfăşurate în acest caz, s-a dispus întocmirea unui dosar penal pe numele agentului de pază pentru uz de armă neletală fără drept şi vătămare corporală. Ancheta va continua, inclusiv cu efectuarea expertizei armei folosite în conflict, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să se meargă cu propunerea corespunzătoare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Moineşti”, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX responsabilul mass-media din cadrul IPJ Bacău, Raluca Ciobanu.

În ceea ce-l priveşte pe tânărul de 34 de ani, care a fost rănit la cap de suflul jetului de gaz al armei, acesta a fost amendat de poliţişti cu suma de 500 lei pentru refuz de legitimare şi provocare de scandal în locuri publice.

De asemenea, fratele victimei a fost sancţionat cu 1.200 lei amendă pentru refuz de legitimare, provocare de scandal şi refuz de părăsire a unei instituţii publice.

Sancţiunea a fost aplicată după ce bărbatul a provocat scandal la Spitalul Moineşti, acolo unde fratele său a fost transportat pentru acordarea de îngrijiri medicale după ce a fost rănit de agentul de pază.

Ulterior, tânărul de 34 de ani a fost transferat la Spitalul de Urgenţă Bacău, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Cele mai citite

Importanța alegerii lavoarelor și a bateriilor de calitate pentru baia unui restaurant

Selectarea lavoarelor și a bateriilor potrivite pentru un restaurant este o decizie care are un...

Salariul minim va fi majorat de la 1 iulie, dar punctul de amendă va fi înghețat

Guvernul are în plan majorarea salariului minim european de la 1 iulia la 3.700 de lei din care pragul de netaxare va fi de...

Dispută Brazilia-Israel: Președintele Lula da Silva și-a revocat ambasadorul de la Tel Aviv

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a revocat pe ambasadorul său în Israel și l-a trimis în calitate de reprezentant special la Geneva,...
Ultima oră
Pe aceeași temă