14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDisputele politice pun autostrada Nokia in pericol

Disputele politice pun autostrada Nokia in pericol

Directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Mihai Grecu, a declarat, ieri, pentru Romania libera ca proiectul mini-autostrazii Nokia ar putea fi suspendat daca autoritatile locale nu sunt deschise la dialog.
"Daca autoritatile locale clujene inteleg sa "colaboreze" impotriva unui proiect de dezvoltare a infrastructurii, cum este cel al autostrazii urbane, ne vom indrepta atentia catre alte orase, care necesita astfel de proiecte, si vom mai veni la Cluj pentru o discutie pe aceasta tema, poate prin 2010-2012", a declarat Grecu.
"In anul 2003 autoritatile locale clujene au avut acelasi mod de abordare, cand reprezentanti ai BERD au propus finantarea unei centuri ocolitoare" a declarat Grecu. Potrivit lui, proiectul pentru care Clujul a strambat din nas a fost mutat la Constanta.  "Pentru ca nu au gasit parteneri de dialog, Ministerul, Compania si finantatorul au mutat proiectul la Constanta, unde in acest an, demareaza constructia autostrazii ocolitoare", a conchis seful CNADNR. El a spus ca nici nu se pune problema modificarii proiectului, decat pe chestiuni punctuale, de detaliu, la actuala amplasare.
In cadrul sedintei, care a avut loc la finalul saptamanii trecute, reprezentantii administratiei clujene (Adrian Popa si Janos Boros de la Primarie, Sandor Kerekes  si Radu Spanu de la CJ Cluj) doar au contestat amplasarea in Sud a autostrazii, fara a propune solutii.
Demersul celor patru a fost sustinut cu insistenta de omul de afaceri Octavian Buzoianu, cunoscut pentru afacerile legate de terenuri din zona investitiei Nokia din Jucu.
Contactati de Romania libera, Emil Boc si Marius Nicoara au precizat ca ei nu contesta o varianta anume, dar ca mizeaza pe negocieri intre CNADNR si administratie.

CONTESTARE

Liderul CJ, Marius Nicoara, cunoscut ca un apropiat al lui Octavian Buzoianu, a declarat ieri ca nu are nicio legatura contestarea variantei prin Sud cu faptul ca respectiva varianta ar trece pe un teren pe care omul de afaceri dezvolta o ferma, la Jucu. Nicoara a explicat ca una din problemele pe care le are varianta contestata este ca dubleaza inelul ocolitor al Clujului, un proiect dezvoltat de Primaria Cluj-Napoca.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă