24.8 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialDirectorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, reţinut de DNA pentru luare...

Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, reţinut de DNA pentru luare de mită

Directorul Casei de Cultura a Sindicatelor Sibiu a fost reţinut, joi, de procurorii anticorupţie, pentru că a pretins suma de 2.000 de euro, ca să aprobe închirierea unui spaţiu din incinta instituţiei unei societăţi, relatează Mediafax.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Silvestru Tomuţă, director al Casei de Cultura a Sindicatelor Sibiu, acuzându-l de luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2011 – februarie 2012, Silvestru, în calitate de director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale sibiene (denunţător în cauză) să îi remită lunar, cu titlu de mită, pe o perioadă de cinci ani, suma de 2.000 de euro, pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta Casei de Cultură în condiţii avantajoase pentru firma denunţătorului. Acest contract fusese încheiat în cursul lunii decembrie 2011 pe o perioadă de cinci ani, iar cuantumul chiriei (500 de euro lunar) era modic, comparativ cu nivelul chiriilor percepute pentru alte spaţii ale aceleiaşi instituţii. Suma de 2.000 de euro trebuia achitată lunar, pe toată perioada de derulare a contractului.

În 29 februarie 2012, inculpatul Tomuţa Silvestru a fost surprins în timp ce primea de la denunţător suma de 8.600 lei ca primă tranşă din banii pretinşi.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La sfârşitul lunii februarie, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

Cele mai citite

BACALAUREAT 2024. Luni are loc proba de limba și literatura română 

Peste 134.000 de candidaţi înscrişi la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2024, susţin luni prima probă la Limba şi literatura română -...

Spargere ca-n filme în SUA. 20 de hoți au jefuit un magazin de bijuterii într-un minut jumate

Jaf inedit în California, Statele Unite. Imaginile de supraveghere ale unui magazin de bijuterii arată 20 de hoţi care sparg vitrinele şi iau tot...

Săraca țară bogată. România continuă să importe gaze, deși avem producție proprie destulă

România a importat, în primele patru luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 493.200 tone echivalent petrol (tep), cu 13% mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă