2.1 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialDIICOT a arestat cel mai bătrân traficant de droguri din Capitală

DIICOT a arestat cel mai bătrân traficant de droguri din Capitală

Procurorii din cadrul Structurii Centrale a DIICOT au reţinut şase persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 71 de ani, cercetate pentru trafic de heroină în Sectoarele 4 şi 5 din Capitală, informează Direcţia într-un comunicat remis, joi, NewsIn.

Traficanţii de heroină reţinuţi de DIICOT fac parte din clanurile Toboşarii, Gropaşii şi Pipina. Mai mult, au declarat pentru NewsIn oficiali ai IGPR, unul dintre cei şase, şi anume “creierul” celor trei grupări, este cel mai bătrân traficant de droguri din Capitală, Marin Toboşaru, în vârstă de 71 de ani.

La percheziţiile efectuate miercuri de poliţiştii de la combaterea crimei organizate şi procurorii DIICOT la domiciliile celor zece persoane au fost descoperite 20 de grame de heroină, 292 de comprimate de metadonă, 52 de comprimate de revia, 15 comprimate de suboxonă, 22 de telefoane mobile, precum şi bani şi materiale folosite la porţionarea, ambalarea şi consumul drogurilor.

 

Procurorii au reţinut că în perioada ianuarie-mai 2010 cele şase persoane au comercializat, în special pe raza Sectoarelor 4 şi 5 din Capitală, heroină, obţinând importante sume de bani.

“Pe 19 mai au fost efectuate opt percheziţii domiciliare în Bucureşti, ocazie cu care au fost ridicate sume de bani în lei şi valută, materiale folosite la porţionarea, ambalarea şi consumul drogurilor şi diverse cantităţi de heroină, comprimate de metadonă, revia şi suboxonă”, se arată în comunicatul DIICOT.
Oficialii IGPR au precizat că ancheta “Ferentari 2010”, aşa cum a fost numit dosarul penal deschis în acest caz, a început în urmă cu cinci luni, timp în care membrii celor trei grupări au fost monitorizaţi.

Procurorii DIICOT au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a celor şase, pentru o perioadă de 29 de zile. Mai mult, trei dintre cei pentru care s-a cerut arestarea au condamnări anterioare pentru acelaşi gen de infracţiuni.

Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul IGPR – BCCO Bucureşti – Serviciul Antidrog şi luptători SIIAS.

Cele mai citite

Sindicatul Național Hidroenergetica acuză conducerea Hidroelectrica că dezinformează

Sindicatul National Hidroenergetica, membru al Federației Naționale Mine Energie, afiliată CNS Cartel ALFA, se declară revoltat de faptul că nu poate avea un dialog cu...

Curtea de Conturi: România, cele mai mari preţuri din UE şi importă la preţuri mai mari decât exportă

Un audit realizat în ultimii doi ani de Curtea de Conturi a României la Ministerul Energiei, control care a vizat perioada 2017-2022 şi a...

Pe ce cheltuie CE Oltenia 1 milion de euro

Complexul Energetic Oltenia a alocat un buget de peste un milion de euro pentru închirierea de utilaje și echipamente de construcții și de lucrări...
Ultima oră
Pe aceeași temă