19.1 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialDetenţie de lux pentru Dominique Strauss-Kahn

Detenţie de lux pentru Dominique Strauss-Kahn

Fostul şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, aflat în arest la domiciliu la New York după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, s-a mutat miercuri din apartamentul temporar din Lower Manhattan – în care stătea de la eliberarea sa din închisoare – într-o locuinţă de lux din cartierul TriBeCa, potrivit NewsIn.

Strauss-Kahn, care a demisionat săptămâna trecută de la şefia FMI, a zâmbit în momentul în care a părăsit clădirea înaltă unde a stat după ce a fost eliberat pe cauţiune, situată în apropiere de Ground Zero şi aparţinând firmei de securitate care îl monitorizează, relatează BBC. Nu era încătuşat, dar era înconjurat de agenţi de pază şi ofiţeri de poliţie.

Un avocat al lui Strauss-Kahn declarase miercuri că DSK se plictiseşte foarte tare în timpul arestului la domiciliu.

Acum, fostul director FMI s-a mutat într-o casă luxoasă cu patru camere din cartierul Tribeca, unde va continua să fie păzit non-stop şi să poarte brăţara electronică în aşteptarea procesului.

Locuinţa de lux a fost evaluată pentru vânzare anul acesta la circa 14 milioane de dolari şi include o sală de cinema de ultimă generaţie, sală de sport, saună şi bar, relatează CNN. Clădirea cu trei etaje a fost construită în 1915 şi are o suprafaţă de circa 630 de metri pătraţi. Imobilul a fost renovat recent de arhitectul şi designerul Leopoldo Rosati.

Potrivit CNN, la un moment dat, clădirea respectivă a fost închiriată cu 60.000 de dolari pe lună. Nu este clar dacă Strauss-Kahn a cumpărat casa sau o închiriază.

Săptămâna trecută, soţia lui Dominique Strauss-Kahn a încercat să închirieze un apartament într-o clădire de lux din altă zonă a Manhattanului, dar a fost refuzată din cauza împotrivirii vecinilor.

Înainte de a fi plasat în arest la domiciliu, vinerea trecută, Strauss-Kahn şi-a petrecut câteva zile la închisoarea Rikers Island după arestarea sa, la 14 mai. Împotriva sa au fost reţinute şapte capete de acuzare, inclusiv tentativă de viol. El a fost eliberat pentru o cauţiune de un milion de dolari şi după depunerea unei garanţii de 5 milioane de dolari.

În vârstă de 62 de ani, Dominique Strauss-Kahn este acuzat de o cameristă de 32 de ani de la hotelul Sofitel din New York că a agresat-o sexual în momentul în care a intrat în camera acestuia ca să facă ordine. Kahn neagă acuzaţiile şi urmează să compară la 6 iunie în faţa instanţei pentru a anunţa cum pledează.

Potrivit termenilor eliberării, Strauss-Kahn va putea să-şi părăsească noua locuinţă numai pentru a merge la tribunal, pentru a se întâlni cu avocaţii, pentru a merge la medic sau la un serviciu religios săptămânal.

Cele mai citite

Descoperă aromele delicioase ale bucătăriei: Rețete senzaționale cu Pui și Creveți pentru când ai nevoie de ceva ușor

Bucătăria este un loc magic în care se întâlnesc aromele, texturile și gusturile pentru a crea experiențe culinare de neuitat. Două ingrediente versatile și...

Decretele semnate astăzi de președintele Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 21 mai 2024, mai multe decrete. Iată decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis: Decret privind promulgarea Legii pentru ratificarea...

Cum să alegi o florărie online de încredere și să te bucuri de servicii de calitate 

În lumea digitală de astăzi, alegerea unei florării online de încredere poate fi o provocare. Cu o mulțime de opțiuni disponibile, cum vei putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă