Șarlota de ciocolată după rețeta Sandei Marin seamănă cu Tiramisu, dar se pregătește cu ingrediente mai ieftine. Desertul este potrivit pentru weekendurile în care vrei să ai parte de puțin răsfăț culinar, fără să cheltui prea mult.
Citește și: Confesiunile inedite ale unui degustător de ciocolată
Ingrediente
– 200 g de ciocolată
– 125 g de unt proaspăt
– 80 g de zahăr pisat
– trei ouă
– 125 g de frișcă bătută
– 300 g de pișcoturi
Mod de pregătire
Într-un vas, se înmoie ciocolata cu puțină apă.
Citește și: Care sunt noile recomandări OMS legate de consumul de zahăr la adulți și copii
Se adaugă untul, zahărul pisat și gălbenușurile. Se amestecă bine la foc mic. Se ia vasul de pe aragaz, înainte ca pasta să înceapă să fiarbă.
După ce se răcește crema, se adaugă albușurile spumă și frișca bătută.
Se îmbracă cu pișcoturi o formă de tablă (sau un vas de yena) cu pereții drepți. Pentru așezarea pe fundul vasului, se taie pișcoturile în formă de triunghi. Se așază vârfurile triunghiurilor în mijlocul formei.
Se îndreaptă atât marginile, cât și capetele celorlalte pișcoturi și se așază unele lângă altele, astfel încât să se îmbrace perfect pereții interiori ai formei.
Se toarnă crema. Deasupra, se pune un capac de pișcoturi și se ține la frigider câteva ore. Se răstoarnă și se servește cu sos de vanilie.
Sursă: Marin, Sanda (1993). Carte de bucate. Editura Orizont. București