Budinca de orez cu mere pregătită după rețeta Sandei Marin este un desert excelent atât pentru weekendurile obișnuite, cât și pentru cele în care familia ține post. Ingredientele se găsesc ușor, la prețuri mici, iar gătitul desertului poate fi o plăcere, mai ales dacă îi implică și pe cei mici.
Citește și: Sfatul nutriționistului: Ce înseamnă alimentația corectă în timpul POSTULUI
Ingrediente
– 500 g de mere
– 2 linguri cu unt topit, ulei sau margarină
– 4 linguri cu zahăr
– 1 ceașcă cu orez
– 1 lingură cu pesmet
– Un vârf de cuțit cu sare
Citește și: Top 10 MITURI despre alimentele nesănătoase
Mod de pregătire
Se curăță merele, se taie felii și se înăbușă într-o cratiță cu puțin unt și zahăr, după gust. Nu se țin să scadă prea tare.
Cojile spălate se pun la fiert și se strecoară zeama.
Se alege o ceașcă de orez, se spală și se fierbe cu două cești de zeamă strecurată. Când este aproape fiert, se spune un vârf de cuțit cu sare și două linguri cu zahăr.
Se dă la o parte.
Citește și: Cinci legume care aduc mai multe beneficii asupra sănătății dacă sunt gătite
Se unge o cratiță cu unt, se presară pesmet și se așază, alternativ, rânduri cu orez și cu mere. Se poate pune și puțină scorțișoară. Primul și ultimul rând trebuie să fie cu orez.
Se dă la cuptor și coace la foc potrivit, până se rumenește.
Se dă la o parte pentru a se răci puțin, se răstoarnă și se servește cu sos de vin sau cu orice sirop.
Sursă: Marin, Sanda (1993). Carte de bucate. Editura Orizont. București
[…] + Read more here […]