13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialDemisii şi acuzaţii în Consiliul Local Ovidiu

Demisii şi acuzaţii în Consiliul Local Ovidiu

La nici două săptămâni de la preluarea mandatului şi validarea Consiliului Local (CL), unul dintre aleşii locali din oraşul Ovidiu alege să demisioneze.

 

Primul gest de demisie din Consiliul Local Ovidiu a aparţinut unei persoane bine cunoscute în oraş. A fost primar, viceprimar şi consilier local pentru mai multe mandate, dar, se pare, modalitatea de a face politică din ultima perioadă i-a pus capac. Este vorba de Dumitru Posa, care, la începutul acestei săptămâni, şi-a informat colegii din Consiliul Local despre decizia de a demisiona din PDL, partid pe listele căruia fusese ales în CL. „Această informare este realizată ca urmare a efectului pe care această demisie îl poate avea conform legii asupra statutului meu de consilier”, spune Posa în explicaţia înaintată CL Ovidiu.

În ceea ce priveşte motivele pentru care demisionează din rândurile democrat-liberalilor, acestea sunt simple: alianţa pedeliştilor din Ovidiu cu liberalii. „Mi s-a cerut să susţin această alianţă necondiţionat, indiferent dacă viitoarele proiecte de hotărâri de Consiliu Local iniţiate de primar sau consilieri PSD, PDL sau PNL pot fi sau nu contrare intereselor cetăţenilor locuitori ai oraşului Ovidiu şi contrare intereselor oraşului Ovidiu”, se arată în demisia celui care a stat timp de patru ani în rândurile „portocaliilor” de la Ovidiu. Interesant este faptul că acesta atrage atenţia şi asupra unor grave repercusiuni: „Există şi informaţii că, în cazul în care nu mă voi conforma, eu şi familia mea vom fi supuşi permanent unor intimidări, presiuni şi posibil ameninţări”.

Ce este în spatele demisiei

Sunt voci care spun că democrat-liberalul (la începutul acestui an fiind cotat chiar ca posibil candidat pentru fotoliul de primar din partea social-democraţilor) este cel care a înclinat balanţa pesediştilor la alegerea viceprimarului oraşului. Aşa a reuşit Florentina Zaharia să obţină funcţia de adjunct al edilului-şef, în condiţiile în care, conform coloraturii CL (6 PSD, 5 PNL, 4PDL şi 2 PPDD), primarul din Ovidiu avea nevoie de o alianţă cu cel puţin unul dintre partide pentru a-şi impune „omul” pentru funcţia de viceprimar.  

Chiru este fericit

Deşi nu a dorit să comenteze decizia lui Posa, susţinând că demisia este un act unilateral, preşedintele filialei judeţene PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, a subliniat că pedeliştii au liber la alianţe, mai ales acolo unde USL nu funcţionează.

Cele mai citite

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...
Ultima oră
Pe aceeași temă