18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialDecizia luată de Suedia față de imigranți, după dublul asasinat dintr-un magazin...

Decizia luată de Suedia față de imigranți, după dublul asasinat dintr-un magazin IKEA

Poliția din centrul Suediei a sporit măsurile de securitate la centrele pentru solicitanții de azil, după ce un bărbat în vârstă de 28 de ani și mama sa de 55 de ani au fost înjunghiați mortal luni într-un magazin IKEA din centrul țării, dublu asasinat de care sunt suspectați doi eritreeni cazați în același centru, relatează Agerpres

Suspecții au fost arestați marți dimineața, aceștia fiind un bărbat de 23 de ani, reținut într-o stație de autobuz din apropiere de magazinul IKEA, și un altul de 35 de ani, găsit grav rănit la locul crimei. Suspectul de 23 de ani a negat orice implicare, iar cel de-al doilea nu a putut fi deocamdată interogat, fiind spitalizat.

Citește și: Atacatorii din magazinul Ikea ar fi refugiați

Conform poliției, victimele nu aveau legături cu suspecții și nu există dovezi despre o eventuală motivație politică a crimelor.

‘Poliția locală din toată regiunea a primit sarcina de a fi prezentă pentru a asigura securitatea tuturor, a celor care lucrează în aceste centre și a celor care locuiesc acolo’, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din comitatul Vastmanland, Per Agren.

În 2014, Suedia a primit 81.200 de solicitanți de azil, 13% din numărul total din Uniunea Europeană.

Potrivit Consiliului Național pentru Prevenirea Criminalității, numărul atacurilor motivate de ură — față de identitatea religioasă, sexuală sau rasială a victimei — a atins un nivel record în 2014.

Într-unul din ultimele incidente de acest fel, doi imigranți fără adăpost au fost împușcați săptămâna trecută în automobilul în care dormeau, în orașul Boden din nordul țării.

În jur de 1.000 de persoane au manifestat în centrul capitalei Stockholm săptămâna trecută împotriva unei campanii publicitare într-o stație de metrou, prin care partidul anti-imigrație Democrații Suediei, a treia forță în parlament, își cerea scuze pentru ‘problema gravă a cerșetoriei forțate’.

Tot marți, magazinul IKEA unde s-a produs incidentul a anunțat că suspendă vânzarea de cuțite, după ce presa a scris că atacatorii ar fi putut folosi cuțite provenite din raioanele sale. Magazinul a fost închis de luni pentru anchetă și va fi redeschis miercuri, potrivit AFP.

Cele mai citite

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...
Ultima oră
Pe aceeași temă