23.4 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialDe negasit dupa ce au fost pusi in libertate de judecatori

De negasit dupa ce au fost pusi in libertate de judecatori

» Trei detinuti de la Penitenciarul Vaslui care au beneficiat de intreruperea pedepsei pe baza unor sentinte judecatoresti nu s-au mai intors in inchisoare. Unul dintre ei trebuia sa revina la Penitenciarul Vaslui la finele anului 2007.

In statisticile penitenciarului din Vaslui, exista trei persoane care au fost eliberate sub diverse motive, dar nu s-au mai intors sa-si termine de executat pedeapsa. Unul dintre detinuti, Marcel Teslaru din Barlad, a fost eliberat in luna septembrie 2007 pentru o perioada de trei luni, dupa care a fugit din tara.
Teslaru era condamnat la 3 ani de inchisoare pentru furt, dar a reusit sa iasa din inchisoare pe o perioada de trei luni dupa ce a invocat mari probleme familiale. Pentru ca acesta nu s-a mai intors in penitenciar, a fost anuntata politia, care nu a reusit insa sa-l gaseasca nici pana azi. Mariana Dura a fost condamnata la trei ani de inchisoare pentru talharie. Pe 22 noiembrie 2006, femeia de 22 de ani a fost eliberata din Penitenciarul Vaslui, pe motivul "stare de graviditate". Urma sa revina la inchisoare pe 22 ianuarie 2008.

 

In cazul Dura, se poate vorbi de greseli in lant ale organelor abilitate, in conditiile in care femeia a fost prinsa in timp ce incerca sa fuga din tara, la frontiera. Politistii au constatat ca aceasta avea interdictie de a parasi Romania, dar nu au retinut-o si au trimis-o acasa, desi ar fi trebuit sa ceara reincarcerarea de urgenta. Cel mai probabil, condamnata fugara se ascunde intr-o tara din UE, fiind data in urmarire internationala.
Un alt caz este cel al arabului Mussa Fathullah: detinutul urma sa revina la penitenciar la inceputul anului 2004, dupa ce fusese condamnat la 13 ani pentru inselaciune si eliberat. Din 2004 si pana in luna februarie 2009, Fathullah a fost dat in urmarire generala si internationala. Pe 2 februarie a.c., Politia Barlad a anuntat ca arabul a murit, iar cazul a fost inchis.

Cele mai citite

Ambasadorul României în SUA s-a întâlnit cu Nadia Comăneci

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, s-a întâlnit cu Nadia Comăneci, cea mai bună gimnastă din întreaga istorie a României. În anul 1989, Nadia a...

România, start perfect la Campionatul European de minifotbal

Naționala României s-a impus cu scorul de 9-0 în fața Turciei, în primul meci de la Campionatul European de minifotbal - EMF EURO 2024...

Ambasadorul României în SUA s-a întâlnit cu Nadia Comăneci

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, s-a întâlnit cu Nadia Comăneci, cea mai bună gimnastă din întreaga istorie a României. În anul 1989, Nadia a...
Ultima oră
Pe aceeași temă