20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialDe ce să te fereşti dacă ajungi în Miami

De ce să te fereşti dacă ajungi în Miami

Miami este cunoscut drept oraşul cu o climă perfectă 365 de zile pe an, ape cristaline, nenumărate locuri pentru practicarea sporturilor în aer liber, o interminabilă ofertă de distracţii nocturne. Oraşul Soarelui are însă şi părţi întunecate, de la rata ridicată a criminalităţii la calitatea slabă a serviciilor de sănătate şi educaţie.

 

Într-un top al oraşelor americane care trebuie evitate, portalul financiar Walletpop  plasează Miami figurează între primele zece. Clasamentul a ţinut cont de mai multe aspecte precum rata şomajului, executările ipotecare, sau datele sanitare, informează ziarul El Periodico, citat de Agerpres.

Miami ocupă locul 9 şi este depăşit de Cleveland (Ohio), Detroit (Michigan), Las Vegas (Nevada), Oklahoma, Los Angeles (California), Phoenix (Arizona) sau Newark (New Jersey).

Criteriile alese pentru a face această clasificare par să fi contat mai mult decât ceea ce seducătorul Miami oferă la prima vedere. Un argument este acela că oraşul nu este un loc ideal pentru o familie. O cunoscută revistă de sănătate infantilă a calificat Miami pe locul doi în topul celor mai proaste oraşe din SUA pentru a creşte un copil, în principal pentru dificultatea accesului la servicii bune de educaţie şi medicale şi penuriei de activităţi culturale. Chiar dacă, spre umirea multora, aici se află Adrienne Arsht Center, al doilea centru artistic al ţării.

În plus,  Walletpop aminteşte de criminalitatea prezentă pe străzile din Miami. Dacă cifrele – cele mai mari din ţară – nu mint, locuitorii săi au o şansă din 12 să fie victimele unui jaf sau ale unui atac violent. De asemenea, se pare că şoferii din acest oraş sunt cei mai proşti conducători auto din întreaga ţară. Pe lângă faptul că şofează cu telefonul mobil lipit de ureche sunt şi cel mai puţini asiguraţi împotriva accidentelor.

Această metropolă cu peste 433.000 de locuitori este oraşul unde au avut loc în ultimul timp cele mai multe executări ipotecare, fapt ce a provocat o frenetică activitate imobiliară în momentul în care proprietarii au fost nevoiţi să-şi abandoneze casele. Prin urmare nu miră pe nimeni că o bună parte din clădirile nou construite sunt goale, în timp ce cresc numărul speculanţilor imobiliari şi sediile fantomă ale unor corporaţii internaţionale.

În pofida acestor factori, Miami rămâne un centru de atracţie nu doar pentru turişti, ci şi pentru întreprinzătorii de succes în căutare de celebrităţi dornice să se instaleze în Oraşul Soarelui. Şi care, în căutarea unei frumuseţi superficiale, încearcă să ignore petele negre care s-au instalat în largul coastelor sale, ca urmare a deversărilor de ţiţei din Golful Mexic.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu a dat avizul proiectului Drumului Expres Focșani – Brăila

Ministerul Transporturilor a aprobat joi, 23 mai 2024, indicatorii tehnico-economici pentru Drumul Expres Focșani-Brăila, o investiție estimată la aproximativ un miliard de Euro, a...

Mihăiță Dohotar, deputat PNL, propunere legislativă pentru întoarcerea în ţară şi integrarea românilor plecaţi în străinătate

Facilităţi fiscale pentru antreprenorii români din străinătate, clase pregătitoare pentru copiii născuţi în afara graniţelor, burse de studiu pentru elevii din diaspora se numără...

Nicușor Dan: Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei, el precizând că sunt alegeri într-un singur...
Ultima oră
Pe aceeași temă