22.2 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialDe ce nu mai vine curierul – o nouă modalitate de furt

De ce nu mai vine curierul – o nouă modalitate de furt

 

Mai mulți constănțeni au reclamat, în ultimele zile, că au fost victimele unor infracțiuni inedite: au comandat diverse lucruri care trebuiau să ajungă prin curier, dar nu au mai ajuns în posesia lor.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Murfatlar au identificat 4 tineri, cu vârste cuprinse între 21 şi 29 de ani, bănuiţi de comiterea faptelor. Astfel, la data de 29 decembrie 2015, reprezentantul unei firme de curierat din Constanţa având de livrat un colet către o persoană din localitatea Valu lui Traian a fost apelat pe telefonul de serviciu de către un bărbat care s-a recomandat ca fiind nepotul destinatarei şi care a preluat coletul ce conţinea un televizor în valoare de 2.200 lei.

Cu ocazia verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit faptul că, la aceeaşi dată, a mai fost comisă o înşelăciune, cu mod de operare similar, pe raza Secţiei 1 Poliţie Constanţa (municipiul Constanţa) de aici fiind ridicată aparatură cosmetică în valoare de 1.500 lei.

La data de 8 ianuarie a.c., poliţiştii din oraş Murfatlar cu sprijinul colegilor din cadrul Secţiilor 1 şi 2 Poliţie Constanţa, al luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale şi al criminaliştilor au efectuat 4 percheziţii la domiciliile celor 4 tineri, fiind descoperite televizorul şi aparatura cosmetică provenite din comiterea infracţiunilor.
„S. C. A., de 22 ani, C. G. B., de 22 ani, R. F. B., 21 ani şi P. M. de 28 ani, toţi din municipiul Constanţa aveau ca mod de operare accesarea bazelor de date ale firmei de curierat, cu ajutorul unor parole deţinute de S. C. A., fost angajat al acestei societăţi, obţinând astfel informaţii privind destinatarii unor colete, comandate şi achitate în prealabil (online)“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.
Unul dintre membrii găștii transporta membrii grupului cu autoturismul, iar alți doi contactau telefonic curierul, folosind identitatea destinatarului sau dându-se drept o rudă a acestuia. Poliţiştii continuă cercetările în vederea do­cumentării întregii activităţi infracţionale a celor patru.   

Tâlhăriți pe stradă

Un alt grup de hoți a fost reținut de polițiști. Este vorba despre doi bărbați din Cumpăna care au comis, în intervalul 25 decembrie 2015 – 3 ianuarie, patru tâlhării. Aceștia operau în municipiul Constanța, unde atacau trecătorii pe stradă și le sumlgeau lucrurile de valoare. Victimă a căzut și un doctor și poet din Mangalia, căruia i-a fost furată chiar și verigheta de pe deget, în prima seară de Crăciun.

Aveau ca mod de operare accesarea bazelor de date ale firmei de curierat, cu ajutorul unor parole deţinute de un fost angajat.“ IPJ Constanța

Cele mai citite

Gabriela Firea vrea să facă metrou până în orașul Voluntari, unde e primar soțul, Florentin Pandele

Gabriela Firea anunță că, dacă va fi din nou aleasă primar general al Capitalei, va prelungi metroul din București până în orașul Voluntari, unde...

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...

Imediat după alegerile locale se măresc amenzile. Creșterea salariului minim brut implică și creșterea amenzilor

Salariul minim brut crește cu 400 de lei, de la 3300 la 3700 de lei, începând din data de 1 iulie 2024, dar creșterea...
Ultima oră
Pe aceeași temă