13.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialDe ce arată Constanţa ca un şantier

De ce arată Constanţa ca un şantier

SC RAJA SA are în derulare investiţii prin POS Mediu în valoare de 320 milioane de euro, din care asigură o cofinanţare de 88,5 milioane de euro.

”Dacă la nivel naţional absorbţia fondurilor europene pe programele din POS Mediu- Axa 1 este în medie de 21%, la nivelul SC RAJA SA absorbţia pe programele aflate în derulare este de circa 50%, de 2,5 ori mai mult decât la nivel naţional”, a precizat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al companiei.

O parte din aceşti bani sunt folosiţi în municipiul Constanţa, care are o reţea de apă foarte veche.

”La reţeaua de apă, din cei 706 km existenţi, 210 km sunt mai vechi de 70 de ani, ceea reprezintă 26% din total”, a precizat Aurel Presură, directorul adjunct al societăţii.

De asemenea, 57% din reţea este veche de 40 – 60 de ani, iar 17% are până în zece ani. La sistemul de canalizare, 57% din aceasta este veche de 40 – 60 de ani, iar 17% are până în zece ani.

„Sunt conducte care nu au fost schimbate niciodată. Până acum, am reuşit să înlocuim doar 7% din reţeaua de apă şi canalizare a oraşului, însă ne-am propus să ajungem la 26%. Din păcate, toate acestea le vom face cu eforturi şi disconfort. Ne cerem scuze faţă de clienţii noştri”, a mai spus Presură.

Până la finalul acestui an vor fi finalizate reabilitarea reţelei de apă/canal Peninsulă – localitatea Constanţa, reabilitarea reţelei de canalizare şi de apă în zona Centrală – inclusiv magistrale, dar şi exinderea reţelei de apă şi canal din zona aba Novac, Tulcei, şi staţia de pompare nouă – localitatea Constanţa. Toate acestea înseamnă zeci de mii de mtetri de reţea noi sau reabilitaţi.

 

Cele mai citite

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...
Ultima oră
Pe aceeași temă