17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDaniel Buda: E regretabil că Iliescu încearcă să subjuge justiţia, să facă...

Daniel Buda: E regretabil că Iliescu încearcă să subjuge justiţia, să facă presiuni asupra instituţiilor

Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, afirmă că preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, “încearcă să subjuge justiţia” şi să facă presiuni asupra instituţiilor statului, atacând “dintr-un exces revoluţionar de zel” acţiunile Parchetului şi ale procurorilor care verifică respectarea Legii electorale, potrivit Mediafax.

Deputatul Daniel Buda susţine, într-un comunicat de presă transmis joi, că nu procurorii atentează la siguranţa statului, aşa cum afirma Ion Iliescu, ci USL, “prin încercările disperate de a împiedica un parcurs normal şi firesc al justiţiei”.

“Asistăm în aceste zile la un spectacol oferit de ultimul bolşevic al României, Ion Iliescu, care, dintr-un exces revoluţionar de zel atacă, fără precedent, acţiunile Parchetului şi ale procurorilor României, care nu fac altceva decât să verifice aplicarea şi respectarea Legii electorale. Ceea ce domnul Iliescu nu poate să înţeleagă este faptul că acţiunea Parchetului trebuie să se desfăşoare fără imixtiunea politicului, iar Uniunea pe care o conduce nu numai din umbră, trebuie să înceteze urgent atacurile la adresa acestei instituţii. Este regretabil faptul că domnul Iliescu încearcă, la fel ca în vremurile de tristă amintire, să subjuge justiţia în actul politic şi să facă presiuni asupra instituţiilor independente ale statului. În fapt, Ion Iliescu ne întăreşte şi mai mult convingerea că nu procurorii atentează la siguranţa statului, aşa cum el însuşi a vociferat, ci chiar USL face acest lucru, prin încercările disperate de a împiedica un parcurs normal şi firesc al justiţiei de verificare a respectării Legii electorale”, se arată în documentul citat.

Buda adaugă că poporul român are pretenţia de la Ion Iliescu să intervină şi să atragă atenţia asupra adevăratelor derapaje ale Guvernului Ponta şi ale prezidenţiabilului Crin Antonescu.

“După trei luni de guvernare nu au ştiut altceva decât să declanşeze şi să alimenteze scandaluri politice, instabilitate economică, îndepărtarea investitorilor, blocarea noilor locuri de muncă şi creşterea preţurilor la utilităţile casnice. Acestea sunt problemele reale datorită cărora nivelul de trai al românilor continuă să fie afectat, iar ţara noastră are nevoie urgentă de soluţii şi stabilitate politică şi economică”, subliniază liderul PDL Cluj.

Daniel Buda menţionează că are încredere că Ion Iliescu “va înceta să mai arunce cu praf în ochii cetăţenilor, iar Parchetul nu se va lăsa intimidat de acţiunile şi declaraţiile politicianiste ale fostului preşedinte al României”.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, joi, Inspecţia Judiciară în legătură cu afirmaţiile publice “de natură să afecteze independenţa justiţiei” făcute de preşedintele interimar, Crin Antonescu, preşedintele onorific al PSD, Ion Iliescu, şi primul ministru Victor Ponta.

Preşedintele CSM, Alina Ghica, arată, în solicitarea transmisă inspectorului şef al Inspecţiei Judiciare, că cere dispunerea şi efectuarea unor verificări cu privire la apărarea independenţei sistemului judiciar, ca urmare a prezentării, pe mai multe posturi de televiziune şi în presa scrisă şi on-line din ţară, a unor afirmaţii făcute de Crin Antonescu, Ion Iliescu şi Victor Ponta.

În 15 august, Ion Iliescu a postat pe blogul personal mesaje cu următorul conţinut: “Nu credeam că, după Revoluţia din Decembrie 1989, îmi va fi dat să asist la asemenea manifestări de un primitivism feroce – procurori care dau năvală peste oameni în case, în mediul rural, pentru a-i chestiona dacă au fost la vot pentru Referendum. În ce lume trăim ?!!! De unde au răsărit asemenea specimene, venite parcă din grote primitive? Dar, mai ales, cine i-a trimis într-o asemenea misiune ?….. Prin asemenea acte se subminează autoritatea instituţiei în percepţia opiniei publice, a cetăţenilor – care văd cum o instituţie creată pentru a apăra «ordinea de drept, … , drepturile şi libertăţile cetăţeneşti» – se transformă în instrument de intimidare şi de acţiune împotriva cetăţenilor! Dintr-un instrument de apărare a democraţiei şi a libertăţilor cetăţeneşti, riscă să se transforme într-un instrument de reprimare a libertăţilor, pus în slujba unor interese înguste, în cazul de faţă – în slujba unui om cu tendinţe autoritare, care a pierdut sprijinul şi încrederea cetăţenilor ….”, arată preşedintele CSM, Alina Ghica, în solicitarea către Inspecţia Judiciară, citând din postarea lui Ion Iliescu.

Cele mai citite

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...
Ultima oră
Pe aceeași temă