12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDamascul denunţă propunerea Turciei ca Assad să fie înlocuit cu vicepreşedintele sirian

Damascul denunţă propunerea Turciei ca Assad să fie înlocuit cu vicepreşedintele sirian

Damascul a denunţat, luni, cu tărie o propunere a Turciei referitoare la o perioadă de tranziţie în care conducerea să fie asigurată de actualul vicepreşedinte sirian Farouk al-Shareh, care să-l înlocuiască astfel pe Bashar al-Assad, transmite AFP, potrivit Mediafax.

 

“Ceea ce (ministrul turc al Afacerilor Externe Ahmet) Davutoglu a spus reflectă o jenă şi un disconfort politic şi diplomatic flagrante” a apreciat ministrul sirian al Informaţiilor, Omrane al-Zohbi, într-o serie de declaraţii difuzate de televiziunea oficială siriană.

“Nu mai suntem în epoca Imperiului Otoman. Sfătuiesc Guvernul turc să renunţe (la putere) în favoarea unor personalităţi acceptabile pentru poporul turc”, a continuat oficialul sirian.

“Actualul Guvern turc trebuie să înceteze să distrugă viitorul poporului turc frate şi să ducă o politică care reduce greutatea Turciei” pe scena internaţională, a adăugat Omrane al-Zohbi.

Sâmbătă seară, în timpul unui interviu televizat, Davutoglu a propus ca Farouk al-Shareh să-l înlocuiască pe Bashar al-Assad la conducerea unui Guvern de tranziţie în Siria pentru a opri războiul civil din ţară.

“Farouk al-Shareh este un bărbat de cuvânt şi moral şi nu a participat la masacrele din Siria. Nimeni altcineva nu cunoaşte mai bine sistemul” sirian, a declarat ministrul turc pentru postul public de televiziune TRT.

Relaţiile dintre Damasc şi Ankara sunt marcate de tensiuni de la începutul revoltei în Siria, în martie 2011, şi au cunoscut o deteriorare bruscă după tirurile siriene de la frontiera turcă din cursul săptămânii trecute.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă