20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialDacă e ales preşedinte al PDL, Teodor Paleologu va construi o autostradă...

Dacă e ales preşedinte al PDL, Teodor Paleologu va construi o autostradă în Republica Moldova. Credeţi că Maria Stavrositu+Cristi Preda=LOVE?

Ciudată e asocierea dintre una din femelele cu fustă scurtă ale politicii româneşti şi Cristian Preda, europarlamentarul care dintre toate restaurantele de diferite stele cu care e împânzit Parlamentul European, preferă să mănânce la cantină, cu funcţionăraşii. E clar, nu e vorba de viziuni comune pentru propăşirea României. Pachetul de proiecte cu care vine trioul Paleologu-Stavrosita-Preda e cel mai intelectual pachet de mangement al unui partid: “Investiţii în domeniile cercetării, culturii şi educaţiei, precum şi neimpozitarea banilor investiţi în cercetare şi învăţământ de către companiile private“. Nu tu vreo prevedere despre mâncare (cum Emil cel Boc ştie că votul trece prin stomac, de aceea şi-a băgat în program, ca să sune bine –investiţii în domeniul securităţii alimentare-), nu tu despre sănătate (aici nici Boc, nici Blaga, nici Paleologu n-au punctat). Adevăraţi intelectuali. Dar încă o dată, revin la fusta prea scurtă a prietenei Elenei Udrea. E acolo ceva necurat. Alt indiciu că Paleologu e doar iepuraşul (n.r. playboy în engleză) erudit al (nu al Mariei) ci al lui Emil Boc. E fix ca la prezidenţiale, când apare din joben câte un candidat minune, ca să mai confuzeze electoratul (acum e vorba de electoratul intern). Indiciul viu care zice că Teo Paleologu e sub papucul lui Băsescu-Boc e Monica Macovei. E nefiresc să vedem cuplul bruxellez Monica-Cristian, care sunt nedespărţiţi în lupta vitejească cu corupţia în general, şi-a separat strigătul comun taman la congres. Nu înţeleg însă cum Preda (strategul, emitentul ideilor năzdrăvane din program)  îşi desconsideră într-atât eventualii votanţi, încât să le dea atât de stupide motive să voteze echipa din care face parte:

1. Câştigarea primăriei Constanţei (Mazăre şi din pârnaie iese primar)

2.  Autostradă pe teritoriul Republicii Moldova (mai e ceva de zis?)

Revenind la Boc. Prin numele programului său de guvernare, Boc arată că e copia xerox ştearsă a unei pagini de istorie glossy. Ia fiţi atenţi la asta:

2011 TRAIAN BĂSESCU propune moţiunea „România puternică – România Social Democrată”

2001 EMIL BOC „România dreaptă. România puternică”

Diferă totuşi ceva. Un 1.

Pomenesc doar cea mai mare dintre gogoriţele din programul lui Boc: Crearea a cel puţin 1 milion de noi locuri de muncă, până în anul 2020, şi creşterea numărului de kilometri de autostradă la 903, până în 2015. 

Asta cu autostrada e cea mai haioasă poantă planetară, după ce presa a făcut haz că Boc ar avea nevoie de 30 de ani de premierat ca să-şi onoreze promisiunile din campania electorală 2008 în materie de autostrăzi.

Blaga atrage atenţia delegaţilor PDL la votul de sâmbătă cu ceva foarte dur

Unificarea forţelor politice de dreapta şi de centru-dreapta din România, până în 2014

Lăzăroiu a zis-o doar că numai Albă ca Zăpada are şanse să câştige alegerile din Parlament. Să socotim. Blondă ca Zăpada e pătată, iar Monicăi Macovei i-a intrat voalul alb în ochi de atâta susţinere la un nou mandat de preşedinte de partid pentru un premier care “nu ştie” ce semnează când îşi trimite asistenta în vacanţă în Spania cu bilet de Consul. Teodor Paleologu o fi ca zăpada, dar nu e femeie, iar vameşi imaculaţi n-a pomenit Pământul de când e el de la Tata lui. Aşa că Blaga a socotit pe bună dreptate că singura şansă de a rămâne înfipţi la ţuţuroiul de bunăstare al puterii e să se lipească cu PNL (care pare de-un gri mai deschis sub efectul înălbitor al opoziţiei). Delegaţii la congres ştiu asta şi au de optat între siguranţa ciolanului şi jocul periculos al lui Traian (care are el în minte un plan serv. secret pentru a câştiga alegerile din 2012). De aceea Preşedintele României vine mâine să le amintească că în dăţile trecute când au mers pe mâna lui, le-a dat tuturor ciolane de ros. Le va cere să-l mai asculte încă o dată, chiar dacă nu-l cred şi după, numai mierea şi laptele vor curge pe la colţurile gurilor lor. 

Mai e o problemă. S-au săturat ca înaintea fiecărei izbânzi să trăiască emoţii atât de asemănătoare cu răul de mare. Oamenii au mai îmbătrânit şi nu doresc decât să doarmă liniştiţi, fiecare în vilele lui. 

 

 

Cele mai citite

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...

Bărbatul acuzat de tentativă de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico a fost plasat în arest preventiv

Un tribunal slovac a decis sâmbătă plasarea în arest preventiv a bărbatului acuzat de tentativă de asasinat împotriva prim-ministrului Robert Fico, a declarat purtătoarea...

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă