22.1 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialCutremur în estul Turciei. Bilanţul deceselor: aproape 100 de morţi

Cutremur în estul Turciei. Bilanţul deceselor: aproape 100 de morţi

UPDATE: Cutremurul produs duminică în provincia turcă Van (est), în apropiere de frontiera iraniană, a provocat moartea a “peste 70 de persoane”, potrivit vicepreşedintelui partidului guvernamental Justiţie şi Dezvoltare (AKP), Huseyin Celik, relatează AFP, scrie Mediafax.

“Numărul morţilor este de peste 70”, a anunţat Celik, însoţit de premierul Recep Tayyip Erdogan în zona sinistrată, pentru postul privat de televiziune NTV.

UPDATE: Centrul seismologic din Turcia estimează că bilanţul victimelor seismului de duminică ar putea fi cuprins între 500 şi 1.000 de morţi, informează AFP, scrie Mediafax.

UPDATE: O replică seismică cu magnitudinea de 5,6 a avut loc în estul Turciei, după cutremurul iniţial de 7,3, anunţă Institutul american de Geofizică (USGS).

Replica de 5,6 a avut loc la ora 14.32 (14.32, ora României), la o adâncime de 17,5 kilometri, epicentrul fiind situat la 22 de kilometri de oraşul Van, scrie Mediafax.

Un cutremur cu magnitudinea revizuită la 7,2 se produsese la ora 13.41 (13.41, ora României) în aceeaşi regiune, provocând prăbuşirea mai multor clădiri şi scene de panică.

Numeroase persoane ar putea fi prinse sub dărâmături în urma prăbuşirii mai multor clădiri în provincia turcă Van, după puternicul seism produs duminică, ce a provocat scene de panică, informează CNN.

Oamenii au ieşit pe străzi imediat după seism şi sunt aşteptate replici puternice.

Potrivit USGS, cutremurul a avut magnitudinea de moment de 7,3, deşi presa turcă a relatat că seismul a fost de 6,6.

Seismul a avut loc la ora locală 13.41 (13.41, ora României), la aproximativ 20 de kilometri de oraşul turc Van, situat în regiunea cu acelaşi nume.

Seismul s-a produs la o adâncime de doar 7,2 kilometri.

 

 

Cele mai citite

Andrei Rublev, eliminat de la Roland Garros. Rusul și-a pierdut cumpătul

Eliminarea lui Andrei Rublev în turul al treilea de la Roland Garros a fost una dintre surprizele majore ale turneului de tenis. Rusul, clasat...

Ana-Maria Brânză, mesaj trist, dar realist: Este o reuşită faptul că avem un sportiv calificat, pe floretista Mălina Călugăreanu, la Jocurile Olimpice de la...

Fosta campioană olimpică, mondială şi europeană Ana-Maria Brânză a declarat, sâmbătă, că toată lumea trebuie să accepte că pentru scrima românească este o reuşită...

Greco-catolicii din București celebrează duminică zece ani de la întemeierea episcopiei

Duminică, 2 iunie 2024, de la orele 10, la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” (str. Polonă 50), Eparhia Greco-Catolică de București celebrează zece...
Ultima oră
Pe aceeași temă