14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialCutremur de 5,1 la Tokyo

Cutremur de 5,1 la Tokyo

Un cutremur cu magnitudinea de 5,1 s-a produs, marţi, în nord-estul Tokyo, fără să fie declanşată alertă de tsunami, a anunţat Institutul american de geofizică USGS, conform Mediafax.

Nu au fost înregistrate victime sau daune materiale, conform AFP.

Citeşte şi: Cutremur cu magnitudinea de 4,9 la Napoli

Seismul a avut loc la ora locală 10.03 (03.03, ora României), la o adâncime de zece kilometri. Epicentrul a fost localizat de USGS pe coasta de est a prefecturii Ibaraki, pe malul Oceanului Pacific, la o distanţă de aproximativ 80 de kilometri sud-vest de centrala avariată Fukushima Daiichi.

TEPCO, compania care administrează centrala nucleară de la Fukushima, devastată de tsunami în martie 2011, a asigurat că acest cutremur nu a dus la apariţia unor disfuncţionalităţi în activitatea centralei.

Cutremurul a fost resimţit, de asemenea, în nord-estul insulei Honshu.

Agenţia de meteorologie japoneză nu a declanşat nicio alertă de tsunami, iar principalele instituţii de presă locale nu au constatat daune materiale semnificative.

Japonia este în continuare traumatizată de cutremurul cu magnitudinea 9 care s-a produs în largul coastelor sale de nord-est la 11 martie 2011 şi care a declanşat un tsunami de 10 şi, pe alocuri, de 20 de metri înălţime, provocând moartea a 18.000 de persoane.

Japonia este situată la joncţiunea a patru plăci tectonice şi înregistrează în fiecare an peste 20 la sută dintre cutemurele cele mai puternice produse în lume.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, vizită în Turcia

Premierul Marcel Ciolacu a comunicat miercuri că intenționează să efectueze săptămâna viitoare o vizită oficială în Turcia. În cadrul acestei vizite, în conformitate cu...

Ciolacu transmite că soarta colaborării dintre PSD și PNL se discută pe 10 iunie

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, marţi, că pe data de 10 iunie, ziua de după alegerile locale şi europarlamentare, va avea loc...

Isărescu: Când datoria depăşeşte 50%, trebuie luate măsuri

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat că, atunci când datoria depăşeşte 50% din PIB trebuie luate măsuri. Mugur Isărescu a fost întrebat,...
Ultima oră
Pe aceeași temă