23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialCupa Confederaţiilor: Spania şi Brazilia se vor confrunta în finala de pe...

Cupa Confederaţiilor: Spania şi Brazilia se vor confrunta în finala de pe Maracana

Reprezentativa Spaniei s-a calificat în finala Cupei Confederaţiilor după ce a trecut de naţionala Italiei, potrivit Mediafax. Brazilia a trecut şi ea de Uruguay şi va evolua împotriva Spaniei.

Meciul dintre Spania şi Italia a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a fi tranşat, scorul fiind, la finalul celor 90 de minute de joc şi a prelungirilor, 0-0. 

La loviturile de departajare pentru Spania au înscris Xavi, Iniesta, Piqué, Ramos, Mata, Busquets şi Navas. Pentru Italia au marcat Candreva, Aquilani, De Rossi, Giovinco, Pirlo şi Montolivo, în timp ce Bonucci a ratat.

Brazilia s-a impus cu 2-1 în semifinala jucată cu Uruguayul. Golurile au fost marcate de Fred ’41 şi Paulinho ’86, respectiv Cavani ’48.

Spania şi Brazilia, se vor confrunta în finală, duminică, pe stadionul Maracana.

Cupa Confederaţiilor se ţine o dată la patru ani, în anul dinaintea Cupei Mondiale, iar din 2005 este găzduită chiar de către ţara care urmează să organizeze şi Cupa Mondială. Cupa Confederaţiile a fost înfiinţată în 1992, iar în prezent este deţinută de Brazilia. Este disputată între toate campioanele continentale, inclusiv deţinătoarea Cupei Mondiale.

Cele mai citite

Descoperă beneficiile consumului de produse artizanale

Într-o lume dominată de producția industrială și de alimentele procesate, produsele artizanale reprezintă o răsplată pentru cei care apreciază gustul autentic, calitatea superioară și...

Air France anunță zboruri noi către Brazilia, Maldive și Suedia

Compania aeriană Air France anunță zboruri noi către Brazilia, Maldive și Suedia, precum și prelungirea zborurilor între Europa și SUA. În sezonul de iarnă 2024-2025...

Stația STB Drumul Mătăsii funcționează pe alt amplasament

Stația de autobuz „Drumul Mătăsii” funcționează pe alt amplasament, anunță Societatea de Transport București (STB). “Începând de astăzi, 21.05.2024, de la ora 11:00, stația de...
Ultima oră
Pe aceeași temă