14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCum se aleg plăcile ceramice în funcţie de spaţiul sau zona care...

Cum se aleg plăcile ceramice în funcţie de spaţiul sau zona care se amenajează?

Plăcile ceramice au un rol funcţional bine definit în orice spaţiu, precum şi unul decorativ. Alegerea se face în primul rând în funcţie de aceste criterii. Legat de funcţionalitate, nu orice tip de gresie poate fi utilizat la exterior sau în locuri cu trafic intens, în bucătărie sau baie. Există caracteristici tehnice care trebuie luate în considerare: rezistenţa la alunecare, pătare sau îngheţ.

 

Ce recomandări puteţi da pentru amenajările moderne de interior unde se folosesc plăci ceramice?

A crea o atmosferă în stil modern presupune asortarea plăcilor ceramice cu restul finisajelor de mobilier sau decoraţiuni în multe combinaţii de formate şi culori.

În tendinţele actuale se află din nou plăcile marmorate atât pentru pardoseală, cât şi pentru pereţi. E de preferat ca finisajul pereţilor să fie într-o singură culoare, cu decoruri subtile, fără combinaţii de formate diferite a plăcilor.

Ce tip de plăci ceramice se recomandă pentru spaţiile mici, cum sunt deseori băile şi bucătăriile noastre?

Amenajarea spaţiilor de mici dimensiuni implică alegerea unor culori cât mai deschise şi calde. În cazul în care se doreşte totuşi utilizarea unei culori de accent, aceasta ar trebui să fie pastelată. Mozaicul este o alegere perfectă, permiţând delimitări de zone sau de culoare şi încadrându-se foarte bine pe un fond cu plăci mai mari ca dimensiuni.

Ce recomandări finale daţi celor care fac amenajări?

Să se informeze, să nu facă rabat la calitate, să aleagă  produse din magazine specializate, preferabil showroomuri care oferă şi servicii de consultanţă. O  gresie potrivită pentru exterior nu va necesita înlocuire după prima iarnă. Este bine să aibă la îndemână mostre de plăci ceramice înainte de a lua decizia de alegere.

 

Simona Bonea, Avantgardesign

Tel.: 0722.632.000

office@avantgardesign.ro

 

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă