22.2 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialCum să slăbeşti fără înfometare, cu DIETA hipocalorică

Cum să slăbeşti fără înfometare, cu DIETA hipocalorică

Dietele pentru scădere în greutate pot fi frustrante atunci când nu îţi permit să mănânci alimentele de care ai poftă. Regimul alimentar hipocaloric rezolvă această problemă, pentru că nu elimină niciun aliment. Regula care stă la baza dietei este consumul unui anumit număr de calorii, calculat în funcţie de greutatea, sexul şi nivelul tău de activitate fizică, potrivit healthyeating.sfgate.com.

Citește și: Dietă de DETOXIFIERE rapidă şi eficientă, într-o săptămână. Ce reguli simple trebuie să urmezi

Poţi începe regimul cu o regulă simplu de respectat, care te va face să pierzi jumătate de kilogram pe săptămână – mănâncă astfel încât să consumi, în total, un număr mai mic cu 500 de calorii decât de obicei. De exemplu, dacă obişnuieşti să consumi 2.600 de calorii pe zi, propune-ţi să consumi doar 2.100.

Specialiştii au arătat că, petru a slăbi, femeile trebuie să consume între 1.200 şi 1.600 de calorii pe zi, iar bărbaţii între 1.500 şi 2.000, în funcţie de regimul alimentar obişnuit şi de activitatea fizică a fiecăruia. Dacă nu te supraveghează un medic pe parcursul procesului de scădere în greutate, este sănătos să slăbești între 500 de grame și un kilogram pe săptămână.

Citeşte şi: Dieta de o săptămână: Ce recomandă nutriţionistul să mănânci ca să scapi repede de kilogramele în plus

Un meniu hipocaloric sănătos, de 1.600 de calorii, conține 300 g de fructe, 400 g de legume, 600 g de produse lactate, 140 g de alimente sănătoase care conțin proteine, 140 g de boabe, cereale și semințe, cinci lingurițe cu uleiuri și 121 de calorii din orice aliment preferi.

Între alimentele sănătoase care conțin proteine se numără: carne slabă, albușuri de ou, fructe de mare sau produse din soia.

Porțiile pe care ar trebui să le consumi variază în funcție de fiecare aliment. Astfel, o porție de 28 g de alimente boabe este echivalentă cu 100 g de paste sau orez, o felie de pâine sau 100 g de cereale pentru mic dejun.

Citește și: Dieta vegetariană flexibilă, cu ”noua carne”

O porție din categoria proteinelor ar trebui să însemne un ou, un albuș și jumătate, jumătate de burger cu soia, 28 g de carne de carne slabă (pasăre de casă sau fructe de mare), 14 g de nuci sau 50 g de legume fierte.

Totodată, o linguriță cu ulei este echivalentă cu o șesime de avocado, 10 g de nuci sau semințe, 1.5 lingurițe cu unt de arahide, opt măsline mari sau o linguriță cu ulei vegetal.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea un exemplu de meniu de 1.600 de calorii, format din mic dejun, gustare de dimineață, prânz, gustare de după-amiază, cină și gustare de seară.

 

 

 

 

Cele mai citite

Nicușor Dan a fost consiliat de oamenii lui Plahotniuc și Băsescu

Nicușor Dan mai vrea un mandat de primar al Capitalei pentru încă patru ani, dar se pare că a uitat cam repede că...

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, „zburat” din bordul administrativ de la Romsilva

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a primit recent un cadou neplăcut din partea ministrului PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind ejectat...

Gabriela Firea vrea să facă metrou până în orașul Voluntari, unde e primar soțul, Florentin Pandele

Gabriela Firea anunță că, dacă va fi din nou aleasă primar general al Capitalei, va prelungi metroul din București până în orașul Voluntari, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă