6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialCum a pedepsit Statul Islamic trei bărbați acuzați de "hărțuire"

Cum a pedepsit Statul Islamic trei bărbați acuzați de “hărțuire”

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a expus joi într-o cușcă trei bărbați acuzați de “hărțuirea” unor femei, în orașul Mayadin din estul Siriei, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează Agerpres

“SI a suspendat cu brațele în formă de cruce trei cetățeni în interiorul unei cuști metalice în piața Jourdaq din orașul Mayadin”, nu departe de capitala provinciei de est Deir Ezzor, a indicat ONG-ul.

Citește și: Ashton Carter: Principalele amenințări la adresa SUA sunt Statul Islamic și Rusia

De gâtul celor trei bărbați a fost agățată o pancartă pe care era scris: “70 de lovituri de bici, 10 zile de închisoare, umilire într-o cușcă timp de o zi pentru hărțuirea unor femei musulmane”, a adăugat aceeași sursă.

Este pentru prima dată când Statul Islamic aduce astfel de acuzații și aplică pedepse pentru astfel de fapte.

Gruparea extremistă a mai folosit astfel de pedepse în regiunile pe care le controlează, în special în timpul Ramadanului pentru ‘nerespectarea’ postului, potrivit OSDO.

Acuzată de ONU de crime împotriva umanității, gruparea Statul Islamic a comis numeroase decapitări de bărbați, execuții masive și lapidări de femei suspectate de adulter.

Citește și: VIDEO. Un copil de 14 ani povestește cum a fost torturat de Statul Islamic

De la proclamarea, în urmă cu un an, a ”califatului” său pe teritoriile din Siria și Irak pe care le controlează, gruparea jihadistă a executat peste 3.000 de persoane în Siria, dintre care cel puțin 1.800 de civili, inclusiv 74 de copii, potrivit OSDO.

Peste 240.000 de persoane au fost ucise de la începutul conflictului din Siria în martie 2011. Început prin manifestații pașnice reprimate dur de regim, conflictul a devenit tot mai complex, prin înmulțirea fronturilor, în care luptă regimul președintelui Bashar al-Assad, forțele rebele, kurzii și diferitele grupări jihadiste.

 

Cele mai citite

ASF ascunde fără temei legal informații de interes public

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) atrage atenția Guvernului și Parlamentului României asupra faptului că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) refuză...

Statele Unite – mesaj de la ONU: “Trebuie să rămânem cu toții alături de poporul ucrainean atâta timp cât va fi nevoie”

Ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a transmis un mesaj ferm, în care solicită tuturor țărilor membre ONU să ofere sprijin Ucrainei și să...

Tendințe la nivelul pieței de creditare. La ce ne putem aștepta în 2024?

Anul 2023 nu a fost cel mai bun pentru dezvoltatorii imobiliari. Vânzările au scăzut chiar și 30-40 la sută față de anul trecut, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă