17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCum a ECONOMISIT Primăria Hunedoara 420.000 lei la electricitate

Cum a ECONOMISIT Primăria Hunedoara 420.000 lei la electricitate

Primăria Hunedoara economiseşte aproximativ 420.000 lei, timp de un an, la factura energiei electrice, după ce a tranzacţionat preţul pe Bursa Română de Mărfuri, relatează Mediafax.

“În urma şedinţei de tranzacţionare la care au participat patru furnizori de energie electrică, s-a reuşit obţinerea unui preţ cu 35% mai mic pentru perioada august 2013 – iulie 2014. Valoarea estimată a economiei de energie pentru toate instituţiile publice din municipiul Hunedoara este de circa 420.000 lei pe an”, se arată în comunicat.

Potrivit primarului Hunedoarei, Viorel Arion, cu tot cu lunile de iarnă, facturile la energia electrică consumată ajungeau la aproape 1,5 milioane de lei pentru un an, iar acum, după tranzacţionarea preţului la bursa de mărfuri, vor scădea la un milion de lei.

Beneficiarii direcţi ai acestei reduceri sunt Primăria Hunedoara şi toate instituţiile aflate în subordinea sa, şcolile şi grădiniţele din municipiul Hunedoara şi Spitalul “Dr. Alexandru Simionescu”.

Potrivit sursei citate, preţul de tranzacţionare, de 186 lei /MWh, este cel mai mic obţinut până acum de o instituţie din România pe Bursa Română de Mărfuri.

Câştigătorul licitaţiei a fost declarat Enol Grup SA.

La licitaţie au mai participat societăţile Enel Energie SA, Fidelis Energy SRL şi Tinmar Ind SA.

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă