22.2 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeSpecialȘedință CSAT, vineri. Pe ordinea de zi: situaţia sistemului de sănătate

Ședință CSAT, vineri. Pe ordinea de zi: situaţia sistemului de sănătate

O şedinţă a CSAT, condusă de preşedintele Klaus Iohannis, va avea loc vineri, la Palatul Cotroceni, printre subiectele de pe ordinea de zi aflându-se situaţia actuală a sistemului de sănătate publică.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, pe ordinea de zi a şedinţei CSAT vor fi incluse subiecte referitoare la activitatea desfăşurată de către Serviciul Român de Informaţii în anul 2015 şi principalele obiective pentru anul 2016 şi situaţia actuală a sistemului de sănătate publică – infecţiile intraspitaliceşti ca vulnerabilitate a sectorului medical cu impact asupra securităţii naţionale. 

De asemenea, subiectele din CSAT vor viza strategia militară a României, programul privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă, stadiul îndeplinirii obiectivelor şi priorităţilor MApN, stabilite prin Directiva de planificare a apărării, în anul 2015, forţele armate ale ţării noastre care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2017, mandatul României la Summitul NATO 2016 de la Varşovia, stadiul şi evoluţia Proiectului unităţile 3 şi 4 de la CNE Cernavodă. 

În cadrul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională, precizează Administraţia Prezidenţială. 

Şedinţa CSAT va avea loc începând cu ora 11,00. 

Săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis anunţa că pe ordinea de zi a reuniunii CSAT a fost inclus şi un punct legat de domeniul sănătăţii, conform Agerpres. 

"Din păcate, s-a văzut şi cu ocazia ultimului scandal public, cel al dezinfectanţilor, ce pagube imense pot apărea din cauza nepăsării şi a corupţiei în sistemul de sănătate publică. După cum probabil vă amintiţi, am inclus elemente de sănătate în documentul numit "Strategia naţională de apărare a ţării" şi am inclus sănătatea la chestiuni de securitate naţională. Având în vedere toate acestea, am inclus pe ordinea de zi a CSAT, care va avea loc săptămâna viitoare, pe 27 mai, un punct destinat acestui sector. Am cerut pentru această lămurire în CSAT materiale de la Ministerul Sănătăţii, de la instituţiile care au informaţii în legătură cu aceste chestiuni şi am cerut să vină nu doar cu prezentarea situaţiei, ci şi cu soluţii", declara Iohannis. 

El sublinia însă că nu în CSAT se rezolvă problema din domeniul sănătăţii. 

Pe 13 mai, după întâlnirea de lucru dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş, Administraţia Prezidenţială anunţa că mandatul României la summitul NATO de la Varşovia va fi supus validării în cadrul viitoarei şedinţe a CSAT. 

Ultima şedinţă a CSAT a avut loc pe 15 martie. 

 

Cele mai citite

Anca Alexandrescu, într-o ediție explozivă la ora 21:00. Documente exclusive la la vârful mafiei politice

Cine sunt păpușarii de la vârful statului care fac milioane de euro în plină criză. Legături până la miniștri-cheie și lideri politici cu...

Punctul de amendă rămâne plafonat, în timp ce sute de români mor din cauza șoferilor pe care nu-i sperie SANCȚIUNILE

Punctul de amendă va rămâne plafonat la valoarea de 145 lei până la sfârșitul anului, cu toate că de la 1 octombrie s-a...

Pamela Anderson, apariție neașteptată la Săptămâna Modei de la Paris

 Pamela Anderson, actrița în vârstă de 56 de ani, a fost prezentă la Săptămâna Modei de la Paris, unde a surprins prin apariția...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies