14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCovasna. Peste 30 de persoane protestează faţă de proiectul de regionalizare

Covasna. Peste 30 de persoane protestează faţă de proiectul de regionalizare

Peste 30 de persoane protestează, luni, la sediul Prefecturii Covasna din Sfântu Gheorghe, faţă de proiectul de regionalizare propus de Guvern. Iniţiativa aparţine PPMT Covasna, scrie Mediafax.

Un număr de 34 de persoane protestează în centrul municipiului Sfântu Gheorghe faţă de proiectul de regionalizare propus de Guvern.

Protestul se desfăşoară în linişte, fără scandări, participanţii purtând steagul secuiesc, dar şi pancarte cu inscripţiile “Ţinutul Secuiesc” şi “Autonomie”.

De asemenea, câţiva tineri au scris pe coli albe litere, care prin alăturare, formează numele “Ţinutul Secuiesc”, în limba maghiară.

La miting, care este autorizat de Primărie pentru intervalul orar 17.00-19.00, participă, printre alţii, reprezentanţi ai PPMT şi ai CNMT.

Preşedintele PPMT Sfântu Gheorghe, Nemes Elod a citit o scrisoare deschisă, adresată preşedintelui UDMR Covasna, Tamas Sandor, în care l-a invitat “să lase deoparte temerile politice” şi să participe la protestul organizat de PPMT şi CNMT, în 20 iulie.

Nemes a mai subliniat că şi din declaraţiile vicepremierului Liviu Dragnea reiese că Guvernul vrea să finalizeze proiectul de regionalizare până la toamnă, iar UDMR abia în septembrie îşi propune să organizeze proteste, când proiectul Guvernului va fi la final.

Conducerea Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) Covasna a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că pe tot parcursul acestei săptămâni vor avea loc acţiuni de protest în faţa sediului Prefecturii din municipiul Sfântu Gheorghe faţă de proiectul de regionalizare propus de Guvern. Iniţiativa aparţine organizaţiei de tineret al PPMT Covasna.

De asemenea, PPMT va organiza, în 20 iulie, în mai multe localităţi din Transilvania proteste faţă de proiectul de regionalizare, şi pentru autonomie, în judeţul Covasna în circa 20 de localităţi urmând să aibă loc astfel de manifestări.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă