20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialCorupție în TENIS. ATP a numit o comisie de anchetă

Corupție în TENIS. ATP a numit o comisie de anchetă

Președintele ATP, Chris Kermode, a anunțat, miercuri, formarea unei comisii independente pentru anchetarea suspiciunilor recente de corupție din tenis, notează Associated Press, citată de Mediafax.

În cadrul unei conferințe de presă susținute la Melbourne, Kermode a precizat că trebuie restabilită încrederea publicului referitoare la integritatea acestui sport. Președintele ATP a adăugat că fenomenul pariurilor sportive a capătat amploare în ultimii ani, iar eforturile anticorupție trebuie să fie susținute.

Comisia independentă de anchetă va fi finanțată de către Tennis Integrity Board și condusă de către avocatul Adam Smith. În 2008, autoritățile au înființat o direcție anticorupție pentru a preveni și combate trucarea meciurilor de tenis.

Săptămâna trecută, BBC și BuzzFeed News au scris că autoritățile din tenis nu au investigat corespunzător posibile cazuri de corupție. Potrivit surselor citate, 16 jucători de tenis, care au ocupat primele 50 de poziții în clasamentul mondial în ultimii zece ani, ar fi implicați în acest scandal. Niciun nume nu a fost dat publicității până acum. Forul mondial de tenis a respins acuzațiile apărute în presă și a reiterat faptul că, până în prezent, divizia de integritate a sancționat 18 persoane implicate în trucarea meciurilor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...
Ultima oră
Pe aceeași temă