26 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialCorlăţean despre numirea şefului DNA: După referendum, voi examina procedural şi voi...

Corlăţean despre numirea şefului DNA: După referendum, voi examina procedural şi voi face anunţuri

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat, joi, în legătură cu propunerea pentru numirea procurorului şef al DNA, că va aştepta să treacă referendumul pentru a face nominalizări pentru funcţiile de conducere la parchete, după care va face anumite anunţuri, relatează Agerpres, citat de HotNews.ro.

Întrebat în legătură cu declaraţia procurorului general Laura Codruţa Kovesi că îi va prelungi delegarea în funcţie a lui Daniel Morar la şefia DNA dacă nu se va veni cu o nouă propunere până la data când expiră mandatul, Titus Corlăţean a precizat că se va respecta legea.

“Noi am spus foarte clar că vom respecta legea şi procedurile după ce trecem de această perioadă frământată politic în care am încercat să evit să fac nominalizări. Bineînţeles că la momentul în care referendumul se va fi terminat voi examina procedural şi voi face nişte anunţuri”, a afirmat ministrul, care a fost prezent, la Ambasada Italiei, la comemorarea celor doi judecători italieni ucişi de mafie.

El a subliniat că important e ca astfel de proceduri să se desfăşoare într-o perioadă de calm, de linişte.  “Încerc să ţin justiţia şi inclusiv aceste mecanisme separat de frământările politice”, a afirmat Corlăţean.

“V-am spus că eu aştept. În primul rând haideţi să ne uităm pe 29 iulie pentru că în funcţie de rezultat vom fi într-o situaţie cu anumite consecinţe sau în altă situaţie. Deci, în mod firesc aşteptăm rezultatul. În funcţie de rezultat vom şti cum procedăm”, a explicat ministrul.

Titus Corlatean a menţionat că a făcut o invitaţie publică pentru toţi magistraţii procurori care corespund criteriilor legale privind experienţa, vechimea, profilul juridic, necolaborarea cu fosta securitate să-şi depună candidatura.

El a spus că aceşti candidaţi trebuie să depună şi un proiect de management profesional şi să-şi asume public această candidatură.  “Să le transmită la MJ pentru că sunt interesat să am o paletă cât mai largă de posibilităţi de examinare. Eu am discutat cu foarte mulţi magistraţi deja, am creionat, nu aş spune lista, dar posibilităţi de foarte mulţi magistraţi, buni profesionişti şi care corespund profilului”, a mai susţinut Corlăţean.

Cele mai citite

Greco-catolicii din București celebrează duminică zece ani de la întemeierea episcopiei

Duminică, 2 iunie 2024, de la orele 10, la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” (str. Polonă 50), Eparhia Greco-Catolică de București celebrează zece...

VIDEO. Cristiano Ronaldo, în lacrimi! Al-Nassr a pierdut finala Cupei Regelui

Imagini rare cu unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume. Cristiano Ronaldo s-a întins pe jos și a plâns în hohote, după ce...

MAE anunță că s-a autosesizat privind dispariția a trei persoane, posibil cetățeni români, în apele fluviului Natisone, în Italia

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) anunță, sâmbătă dimineața, că s-a autosesizat în urma informațiilor privind dispariția a trei persoane, posibil cetățeni români, în apele fluviului Natisone,...
Ultima oră
Pe aceeași temă