10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialNoi amenințări ale Coreei de Nord, după sancțiunile impuse de ONU

Noi amenințări ale Coreei de Nord, după sancțiunile impuse de ONU

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat, vineri, că arsenalul nuclear al țării trebuie să fie „pregătit în orice moment”, ca reacţie la rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU care înăspreşte sancţiunile internaţionale împotriva Phenianului, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a impus, miercuri, o nouă serie de sancţiuni severe împotriva Coreei de Nord, după ultimele teste nuclear şi balistic efectuate de regimul comunist.  Rezoluția, prezentată de SUA, a fost adoptată în unanimitate, inclusiv de China, singurul aliat al Phenianului. 

Preşedintele american, Barack Obama, a salutat decizia Consiliului de Securitate, pe care a calificat-o drept un răspuns “ferm, unit şi corespunzător” la un test nuclear , al patrulea din 2006, şi o lansare a unei rachete efectuate pe 6 ianuarie şi, respectiv, 7 februarie de Coreea de Nord, încălcând mai multe rezoluţii ale ONU. 

La câteva ore după adoptarea rezoluţiei, Coreea de Nord, din ce în ce mai izolată în chestiunea arsenalului său nuclear, a tras cu proiectile cu rază scurtă de acţiune în largul coastelor răsăritene, potrivit Ministerului sud-coreean al Apărării. Autorităţile de la Seul au informat că şase proiectile cu o rază de acţiune între 100 şi 150 de kilometri au fost lansate în Marea Japoniei.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă