30 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialContul de Twitter al Papei Francisc a depăşit şase milioane de abonaţi

Contul de Twitter al Papei Francisc a depăşit şase milioane de abonaţi

Contul de Twitter al Papei Francisc a depăşit, luni, şase milioane de abonaţi, potrivit unui calcul efectuat de site-ul pentru informaţii religioase Il Sismografo, relatează AFP, citat de Mediafax.

2.7 milioane s-au adăugat, în doar 48 de zile de pontificat, celor dinainte, ai precedentului Papă Benedict al XVI-lea.

Pragul de cinci milioane a fost atins la 4 aprilie, după mai puţin de o lună de la alegerea primului Papă argentinian din istorie.

Citeşte şi Papa Francisc vrea sa reformeze Constitutia Apostolica. Si-a ales deja echipa care va lucra la acest proiect

Înainte de această dată, începând de la 12 decembrie, atunci când Benedict al XVI-lea a postat primul mesaj în engleză pe contul @pontifex, 3,3 milioane de persoane din lume au hotărât să-l urmărească pe papa în limbile engleză, spaniolă, italiană, franceză, germană, portugheză, arabă, poloneză şi latină. Contul papei este urmărit din interes sau din simpatie, dar şi pentru a aduce jigniri sau pentru a critica scandalurile din Biserică.

Papa Francisc a postat primul mesaj la 17 martie. Începând de atunci, a postat 27 de mesaje.

Conţinutul mesajelor a rămas foarte religios, cu toate că Francisc prezintă un comportament mai direct şi mai simplu decât Benedict al XVI-lea. De asemenea, el postează uneori mesaje pe Twitter pentru a-şi exprima solidaritatea faţă de victimele catastrofelor.

Din cauza provenienţei din America Latină şi naţionalităţii argentiniene a Papei, numărul de abonaţi în spaniolă (2,1 milioane) se apropie rapid de cel al abonaţilor în engleză (2,4 milioane). Se constată, de asemenea, o creştere puternică a abonaţilor în limba portugheză (278.000), mai ales că se apropie Zilele Mondiale ale Tineretului, programate în iulie la Rio de Janeiro.

Cele mai citite

Donald Trump a participat la o slujbă religioasă, alături de persoanele de culoare

În weekend, Donald Trump, împreună cu o serie de republicani, a participat la o slujbă religioasă într-o biserică din Detroit, cu enoriași de culoare. ...

Românul ucis în Congo, Cosmin Samolinschi, avea doar 22 de ani

O tragedie a avut loc în Congo. Un cetățean român, Cosmin Samolinschi (22 ani), a fost ucis, iar alți doi români au fost răniți. Un...

Rusia – Ucraina, ziua 844. România participă la Summit-ul de pace pentru Ucraina doar prin ministrul de Externe

Peste o sută de țări participă, în Elveția, la Summit-ul de pace pentru Ucraina, iar România este reprezentată la acest eveniment mondial doar de...
Ultima oră
Pe aceeași temă