22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialConsilierii judeteni clujeni, audiati la DNA Bucuresti

Consilierii judeteni clujeni, audiati la DNA Bucuresti

» Consilierii judeteni clujeni care au atribuit licitatia pentru construirea unui mall in Parcul Est, Cluj, au fost audiati ieri de DNA Bucuresti

Cinci consilieri judeteni si trei directori din cadrul Consiliului Judetean (CJ) Cluj au fost audiati ieri, la DNA Bucuresti, in legatura cu atribuirea terenului din Parcul Est, Cluj-Napoca, firmei Iulius Group. Audierile fac parte din faza preliminara a unei cercetari ce are la baza o plangere penala depusa de omul de afaceri clujean Arpad Paszkany, in care acesta reclama trucarea licitatiei in defavoarea unei firme la care este actionar.
"Am fost audiat de la unsprezece dimineata pana in jur de unu si un sfert. In principiu, am fost intrebat de detaliile procedurii de atribuire a licitatiei: cum am anuntat, cum s-au deschis ofertele, cum s-a facut evaluarea", a declarat pentru Romania libera consilierul Ioan Petran.
Alti consilieri audiati ieri au confirmat ca intrebarile anchetatorilor au vizat procedurile urmate in atribuirea contractului. "Am fost intrebat si daca nu cumva m-a influentat cineva si am explicat ca pe mine nu m-a influentat nimeni", a declarat, la randul sau, fostul consilier judetean Ovidiu Calin.
Consilierii judeteni s-au deplasat la Bucuresti in cadrul unei delegatii, iar costul transportului acestora, cu avionul, a fost suportat din banii institutiei. "Normal ca drumul le-a fost platit. Ei sunt audiati ca si consilieri judeteni, citatiile au venit la CJ", a explicat presedintele CJ, Marius Nicoara.
Potrivit informatiilor date de consilieri, costul unui bilet dus-intors a fost de 960 de RON. "Daca asta e o problema, eu pot sa inapoiez banii", s-a oferit Ioan Petran.
Consilierilor si celor trei directori din CJ li s-a explicat ca ar mai putea fi chemati sa dea explicatii procurorilor, in functie de cum va evolua ancheta.

Memoriul semnat de omul de afaceri Arpad Paszkany sta la baza cercetarii DNA si a fost prezentat intr-o sedinta CSM de presedintele Traian Basescu. Acesta l-a mentionat pe Paszkany ca fiind "un cetatean clujean". Omul de afaceri  este patronul clubului CFR Cluj si administratorul Polus Transilvania. Numele sau este legat de obtinerea terenului de la sapca Verde, Cluj, dupa opt ani de procese. De asemenea, firma pe care o administreaza a obtinut un contract cu primaria clujeana. Presedintele comisiei de licitatie a fost  vechiul sau prieten si angajat, viceprimarul Adrian Popa.

Cele mai citite

Neil Lennon, instalat oficial la Rapid! Mesajul transmis suporterilor de Dan Șucu

La o zi de la victoria cu FCSB, Rapid a oficializat numirea nord-irlandezului Neil Lennon în funcția de antrenor principal. „Suntem încântaţi să anunţăm numirea...

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din estul României

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din unele regiuni ale unor țări europene, inclusiv în estul României, susține un raport publicat de Centrul Euro-Atlantic pentru...

Zelenski, îngrijorat de alegerile din SUA. “Unele mesaje ridică semne de întrebare”

Președintele Volodymyr Zelenski a declarat luni, într-un interviu acordat în exclusivitate la Kiev, pentru Reuters, că aliaților occidentali ai Ucrainei au nevoie de prea...
Ultima oră
Pe aceeași temă