18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialConducerea CJ Vaslui a scapat de acuzatiile de delapidare si abuz in...

Conducerea CJ Vaslui a scapat de acuzatiile de delapidare si abuz in serviciu

Procurorii Parchetului Curtii de Apel Iasi au dispus neinceperea urmaririi penale in cazul conducerii Consiliului Judetean (CJ) Vaslui in dosarul privatizarii si instrainarii bunurilor Directiei Judetene pentru Protectia Plantelor (DJPP) Vaslui.
Cercetati de aproape doi ani sub acuzatia de gestiune frauduloasa, delapidare cu consecinte grave, abuz in serviciu contra intereselor publice si neglijenta in serviciu cu consecinte grave, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Vasile Mihalachi, vicepresedintii CJ Corneliu Bichinet si Dumitru Buzatu, precum si secretarul Gheorghe Stoica au fost scosi de sub acuzare de catre procurorii ieseni intr-un dosar in care erau anchetati pentru modul in care a fost privatizata si au fost instrainate bunurile fostei Directii a Plantelor Vaslui, unitate care s-a aflat in subordinea CJ pana la lichidarea acesteia, in 2006.
Dupa mai multe expertize contabile si verificari in teren privind existenta bunurilor fostei Directii pentru Protectia Plantelor, organele de cercetare penala au considerat ca plangerea facuta in urma cu doi ani de Daniel Dragan este neintemeiata.

Ancheta penala impotriva celor patru persoane din conducerea Consiliului Judetean Vaslui a inceput in 2007, in urma unei plangeri facute de fostul director al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Vaslui, Daniel Dragan, in prezent presedinte al Agentiei Domeniilor Statului. Dupa ce dosarul penal a trecut pe la politistii si procurorii vasluieni, cercetarile au fost continuate si finalizate de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi.
Directia Judeteana pentru Protectia Plantelor (DJPP) Vaslui a fost desfiintata in vara anului 2006, in urma unei hotarari a Consiliului Judetean Vaslui, ulterior facandu-se si instrainarea patrimoniului catre o serie de scoli sau institutii aflate in subordinea CJ.

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă