31.2 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialConcurs de desene pentru salvarea Pământului

Concurs de desene pentru salvarea Pământului

De 40 de ani, întreaga lume sărbătoreşte pe 5 iunie Ziua Mondială a Mediului. O zi în care conştientizăm mai mult decât oricând că depinde de fiecare dintre noi să păstrăm Pământul o planetă vie, să reducem poluarea, să producem energie cu resurse regenerabile, să păstrăm resursele naturale pentru că ele reprezintă sursa vieţii.

RFI România se alătură acestei iniţiative aşa cum a făcut şi cu PARK(ing) Day, ziua în care am transformat parcările din marile aglomeraţii urbane în parcuri sau cu ocazia Zilei Mondiale a Apei – două concepte noi care au strâns sute de adepţi în Capitală şi în alte oraşe din ţară.

Ne dorim ca anul acesta copiii să fie “Salvatorii Pământului”. Cele mai inspirate idei de salvare a planetei vor fi premiate, dorind ca prin această campanie să aducem problemele de mediu în atenţia generaţiilor viitoare. Îi provocăm pe cei mici, cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, să realizeze un desen cu tema “Salvaţi Pământul” şi să ni-l trimită prin mail (fotografia nu trebuie să depăşească 300k) pe adresa concurs@rfi.ro, împreună cu o scurtă poveste a acestui desen.

Efortul celor mici nu va fi zadarnic pentru că fiecare participant va primi automat un puzzle personalizat Ziua Mondială a Mediului. Mai mult, fiecare idee « salvatoare » va fi postată pe site-ul nostru împreună cu povestea desenului. Participanţii care vor strânge cele mai multe like-uri pe pagina special creată pentru ei de pe www.rfi.ro vor fi premiaţi zilnic cu un joc modular “Instalaţie Eoliană”, joc nominalizat la Toy Fair 2011 (Nurenberg) la categoria “Jucăria Verde” a anului.

Implică-te în “Salvarea Pământului” toată luna mai! Iar de Ziua Mondială a Mediului, pe 5 iunie, RFI România va realiza o expoziţie cu cele mai inspirate desene ale micilor salvatori.

Eveniment realizat cu sprijinul Lafarge Romania, Fundatia Acvatot si Romprest.

Cele mai citite

Stăpânește Arta Analizei Datelor cu Cursul de Data Analyst de la GoIT și Ghidul de Prețuri

Introducere în Cursurile de Data Analyst de la GoIT Într-o lume tot mai digitalizată, analiza datelor devine o competență esențială pentru orice profesionist în IT....

Tragedie în Columbia: Un mort și nouă răniți după prăbușirea unei cabine a telefericului din Medellin

O persoană a murit şi alte nouă au fost rănite după ce una dintre cabinele telefericului din Medellin s-a prăbuşit, a declarat primarul celui...

Afacere cu articole vestimentare: sfaturi și idei

Lumea modei este pe atât de dinamică pe cât este de versatilă în privința oportunităților de afaceri pentru antreprenorii ambițioși. De aceea, fie că...
Ultima oră
Pe aceeași temă