23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialConcerte si expozitii

Concerte si expozitii

Jazz A.G. Weinberger Band
Iubitorii muzicii jazz si blues vor avea parte in aceasta luna de un eveniment unic, cu ocazia reintalnirii cu celebrul chitarist A.G. Weinberger, care va concerta la Bucuresti. Instrumentist si vocalist de exceptie, artistul a adus blues-ul in Romania la inceputul anilor ’90 , contribuind astfel la dezvoltarea acestei miscari muzicale, care isi are originile in muzica populatiei afro-americane din Statele Unite.
A fost singurul interpret de origine non-americana acceptat sa participe la celebrul festival Bluestock din Memphis.
La ceas aniversar, artistul revine in Capitala, alaturi de band-ul sau, pentru a oferi publicului avizat un concert special ce se va desfasura la Amfiteatrul "Mihai Eminescu" din Parcul National "Lia Manoliu", pe data de 27 august, incepand cu orele 20.00.
Alaturi de A.G. Weinberger va mai concerta grupul Real FAM, cunoscut sub numele de Flalexmy, in componenta caruia se afla Alex (14 ani, chitara si voce), Flavius (8 ani, tobe) si Mihai (12 ani, bass).
De la acest concert nu va lipsi nici Aiyana-Lee Anderson (9 ani), o mare speranta muzicala, ce provine dintr-o familie de muzicieni profesionisti. Mama Aiyanei-Lee Anderson este Nicole Formescu, o compozitoare romanca stabilita in Marea Britanie, celebra pentru colaborarile cu artisti de talie mondiala, iar tatal micutei este producatorul muzical american Jimmie Ray Ruffin.
European Royal Orchestra din Anglia, invitatii speciali ai serii, vor veni pentru prima data in Romania si vor imparti aceeasi scena cu A.G. Weinberger pentru a transmite celor prezenti senzatiile, trairile si sentimentele reale pe care doar blues-ul le poate reda la maxima intensitate. Biletele pentru acest spectacol au fost puse in vanzare la pretul de 40 lei si pot fi achizitionate de la magazinul VreauBilet din Unirea Shopping Center (etajul 2), Sala Palatului, Magazinul Ligia F (Pache Protopopescu 23), Centrul Cultural "Mihai Eminescu", si din reteaua magazinelor Germanos. Rezer­varile online se pot face pe site-urile de specialitate: www.blt.ro, www.bilet.ro si www.vreaubilet.ro.

A.G. WEINBERGER SI INVITATII SAI
Concert aniversar
PARCUL NATIONAL "Lia Manoliu" (fost "23 August") – AMFITEATRUL "MIHAI EMINESCU"  (Bd. Basarabia nr. 37) – Joi, 27 august, ora 20.00. Pret bilet: 40 lei.

Expozitii

Fierul etnografic – Obiecte de uz casnic.

Expozitia va cuprinde apro­ximativ 130 de obiecte provenite din Oltenia, folo­site in gospodarie, agricultura, cresterea animalelor, pescuit si vanatoare, evocand astfel maiestria fiera­rilor, ingeniozitatea mestesugarilor, ambele imbinate cu utilul, dar si cu esteticul.
MUZEUL SATULUI "DIMITRIE GUSTI" – Sala "Gheorghe Focsa" (Sos. Kiseleff nr. 28-30, tel. 021.317.91.30) – Expozitia este deschisa pana pe 20 septembrie.

"Bombardamentele atomice de la Hiroshima si Nagasaki" – Fotografie.

Expozitia este edicata evenimentelor tragice (6 si 9 august 1945) care au marcat istoria omenirii, atunci cand orasele japoneze Hiroshima si Nagasaki au fost atinse de suflul distrugator al bombardamentului atomic. Fotografiile expuse evoca momentele devastatoare ale acelor zile, experienta tragica a supravietuitorilor si eforturile locuitorilor celor doua orase pentru promovarea pacii si renuntarea la armele nucleare.
MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI (Calea Victoriei nr. 12, tel. 021.315.82.07) – Expozitia este deschisa pana pe 6 septembrie.

FotoAvia 2009 – Fotografie.

Expozitia vernisata cu ocazia Zilei Aviatiei cuprinde fotografii ce au ca subiect aviatia militara, civila si sportiva. Astfel, cele 50 de imagini prezinta aeronave din toate categoriile: avioane, elicoptere, aeronave ultrausoare, planoare etc.
MUZEUL AVIATIEI (Str. Fabrica de Glucoza nr. 2-4, tel. 021.222.40.03) – Expozitia este deschisa pana pe 20 septembrie.

"Balcic, arc peste timp" – Pictura. (foto 2)

Expozitia este reprezentativa pentru tabe­rele de creatie organizate la Balcic, in cadrul programului "Pictori de azi la Balcic". Lucrarile artistilor ex­prima lumina, culoarea si spiritul statiunii bulgare intr-un mod care aminteste de marile picturi ro­manesti interbelice, integrand insa nuante ale contemporaneitatii.
MUZEUL NATIONAL COTROCENI (Bd. Geniului nr. 1, tel. 021.317.31.01) – Expozitia este deschisa pana pe 30 august.

"Simfonia meniului" – Meniuri regale.

In cadrul expozitiei este evocata atmosfera rafinata de la Curtea Regala prin reconstituirea servirii unui dejun regal, prezentarea unui meniu oficial si a unui meniu traditional romanesc.
MUZEUL NATIONAL COTROCENI (Bd. Geniului nr. 1, tel. 021.317.31.01) – Expozitia este deschisa pana pe 30 august.

"Familia Regala din Romania in carti postale ilustrate", editia a II-a – Carti postale.

Vizitatorii vor surprinde familia regala a Romaniei in diverse ipostaze – la serbarile dedicate zilei de 10 mai, la trecerea in revista a trupelor, la manevrele regale, la balurile de la Curtea Regala.
MUZEUL NATIONAL COTROCENI (Bd. Geniului nr. 1, tel. 021.317.31.01) – Expozitia este deschisa pana pe 30 august.

FLORIAN DORU CRIHANA
"Polonia vs. Crihana" – Caricatura.

Expozitia organizata de Institutul Polonez din Bucuresti pune fata in fata, intr-o
"confruntare" plina de fantezie si umor de cea mai buna calitate, un reputat caricaturist roman, patru artisti polonezi si doi artisti din Republica Moldova.
CLUJ – MUZEUL DE ARTA (Piata Unirii nr. 30, tel. 0264.596.952) – Expozitie deschisa pana pe 6 septembrie.

Cele mai citite

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Ciolacu și Ciucă vizitează împreună Salonul de armament BSDA de la Băneasa. Premierul susține că a repornit industria de apărare

Premierul Marcel Ciolacu susține că, sub mandatul actualului guvern, pe care îl conduce, industria românească de apărare și-a repornit activitatea. Majoritatea fabricilor din acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă