22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialColentina, O Sole Mio

Colentina, O Sole Mio

Daca vi se face foame la iesirea din Bucuresti spre DN2 sau la intrarea in oras prin Colentina, nu exista prea multe locuri unde puteti opri pentru o masa in viteza, in afara unui McDonald’s si a catorva restaurante chinezesti. In aceste conditii, Pizzeria O Sole Mio de pe soseaua Colentina 414 devine o alegere atractiva, mai ales ca localul este mai degraba un restaurant la marginea drumului, decat o pizzerie propriu zisa. O Sole Mio a trecut printr-o renovare, fara sa fie insa nici un restaurant elegant, nici o bomba de cartier. Conceptul este mai aproape de restaurantele fast-food americane. Incaperea de la subsol este chiar impartita in separeuri, insa decorul este cam golas, iar panourile de lemn care separa mesele au stinghii prin care se poate vedea de la o masa la alta, ceea ce face separeurile mai putin eficiente. Asa cum se intampla adesea cu restaurantele fara fite, de cartier, meniul este surprinzator de consistent, mancarea gustoasa, iar portiile generoase. Liste lungi de aperitive, ciorbe, gratare, mancaruri traditionale, feluri de peste si hituri internationale populeaza meniul pe care pizza (in jur de 30 de varietati clasice) ocupa doar ultimele doua pagini. O portie de ficatei la tigaie costa 6 lei, ciorba de fasole cu costita la fel, ciorba de burta 7,5 lei, varza cu ciolan 19, tigaia picanta 16 lei, cotletul vanatoresc 14, pomana porcului 16, Turnedou Rossini 23 de lei, pastrama de oaie la gratar 13, pulpele de pui la gratar 8, pastravul prajit 16 iar fritto misto (pastrav, calmar, merluciu si creveti) costa 35 de lei. Pizza variaza intre 9 lei si 32, pentru varianta jumbo de 50 de centimetri. Am ezitat intre costitele de porc la gratar (19 lei) si cotletul de miel la gratar (22) si am ales prima varianta, insotita de o portie de de mamaliguta cu smantana. Ma asteptam la o bucata mare de costita, dar am primit 6-7 bucati mai mici si tot acolo am ajuns, mai ales ca erau bine facute, zemoase si condimentate. Bucatarul nu a facut economie nici la branza si smantana pentru mamaliguta. Am descoperit si un punct slab al meniului: prietenul cu care eram ar fi mancat o salata, dar singurele pe care le aveau erau de garnitura, asa ca s-a multumit cu aripioare de pui la tigaie (5-6 bucati mari la 14 lei) si cartofi prajiti (3,5 lei). Papanasii au fost ireprosabili, fragezi si inecati in dulceata si smantana, dar nu am reusit sa dau gata decat unul. Adaugand cate doua beri de persoana, am ajuns la un total de 73,60 de lei pentru o masa in doi, dupa care nu ne-am mai pus problema mesei pentru multe sute de kilometri.

Cele mai citite

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...
Ultima oră
Pe aceeași temă