20.7 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialCOD galben de FURTUNI în aproape toată țara

COD galben de FURTUNI în aproape toată țara

UPDATE: Meteorologii au emis, luni, cod portocaliu de averse și furtună, valabilă pe durata următoarei ore, în zone din județele Ialomița, Călărași și Brăila, potrivit  Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). 

Astfel, potrivit ANM, până la ora 19.30, în zona central-estică a județului Ialomița (zona localităților Grivița, Movila, Țăndărei și Mihail Kogălniceanu), în nord-estul județului Călărași (zona localităților Fetești și Ștefan cel Mare), în sudul județului Brăila (zona localităților Însurăței, Dudești, Bărăganu și Victoria) se vor semnala averse, însoțite de frecvente descărcări electrice și se vor cumula în jur de 20-25 l/mp.

———-

Meteorologii au emis un cod galben de furtuni valabil de luni, ora 16.00, până marți la ora 23.00, în aproape toată țara. În perioada menţionată, cantitățile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat, cu precădere în zona de munte 40….50 l/mp, iar pe arii restrânse va cădea grindină, informează ANM.

Astfel, în această perioadă vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele deluroase şi montane, precum şi în nordul, nord-estul, centrul şi local în sud-estul ţării.

Astfel, temporar se vor semnala averse, descărcări electrice, căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie. 
            

Cele mai citite

Un diplomat al Ambasadei Rusiei la București, declarat persona non grata în România

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României, informează Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit MAE,...

Gabriela Firea vrea investiții mai mari în Cultura Capitalei

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat vineri că şi-ar dori să se aloce fonduri mai mari din bugetul municipalităţii pentru Cultură,...

Amenințări de la Moscova, după ce MAE a expulzat un diplomat rus

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Moscova va răspunde Bucureştiului la expulzarea unui angajat al ambasadei Rusiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă