25.9 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialCM de gimnastică: Iordache - medalie de bronz, Izbaşa - locul 7,...

CM de gimnastică: Iordache – medalie de bronz, Izbaşa – locul 7, în finală la sol

Gimnasta Larisa Iordache a câştigat, duminică, medalia de bronz, iar Sandra Izbaşa s-a clasat pe locul 7, în finală la sol, la Campionatele Mondiale de la Antwerp (Belgia), iar delegaţia României încheie participarea cu o singură medalie, informează Mediafax.

Larisa Iordache a intrat a patra în concurs, fiind notată cu 14.600, cu care a câştigat medalia de bronz.

La rândul său, Sandra Izbaşa a intrat a şasea în finală, exerciţiul ei primind nota 13,733, după ce a căzut la ultima diagonală, clasându-se pe locul 7.

Medalia de aur a revenit gimnastei americane Simone Biles (15.000), care a fost urmată pe podium de Vanessa Ferrari (Italia, 14.633) şi de Larisa Iordache.

Delegaţia României a încheiat participarea la CM din Belgia cu următoarele rezultate: Marius Berbecar – locul 7 la sărituri şi locul 6 la paralele, Larisa Iordache – locul 4 la individual-compus, locul 7 în finală la bârnă şi medalie de bronz în finală la sol, Sandra Izbaşa – locul 7 în finală la sol.

La CM de la Antwerp au luat startul 410 gimnaşti (269 băieţi şi 141 fete), acordându-se medalii în finalele pe aparate şi la individual-compus.

La ediţia din 2011 a Campionatelor Mondiale, România nu a câştigat nicio medalie, după 30 de ani de la o contraperformanţă similară.

Cele mai citite

“Bruxelles-ul împușcă Ungaria pe la spate”, susține premierul Orbán. Ungaria ar refuza să participe la o misiune NATO în Ucraina

Șeful guvernului de la Budapesta, premierul Viktor Orbán, este de părere că "Bruxelles-ul împușcă Ungaria pe la spate", referindu-se la atitudinea pe care o...

Zelenski, din Harkovul devastat, îi îndeamnă pe Biden și Xi să participe la summitul pentru pace

Președintele Volodymyr Zelenski a făcut apel la președintele american Joe Biden și la liderul chinez Xi Jinping să participe la summitul pentru pace, în...

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie - prima etapă, potrivit metodologiei şi calendarului elaborate de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă