22.2 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialClujul, încă o lovitură pentru Nicolae Robu

Clujul, încă o lovitură pentru Nicolae Robu

În ziua în care primarul Timişoarei a mulţumit celor 315 cetăţeni care nu vor transport în comun modern în următorii doi ani, edilul Clujului a inaugurat patru troleibuze cu 1,7 milioane de euro.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a început să fie tot mai deranjat de cetăţenii oraşului de pe Bega care vor modernizarea cât mai rapidă a mijloacelor de transport în comun. Edilul USL s-a enervat şi mai tare atunci când, o parte din cei care l-au votat, au comparat situaţia Timişoarei cu cea a Clujului, acolo unde primarul Emil Boc pare tot mai preocupat de acest capitol.

În micul “război” creat de către Robu, acesta a mai încasat o lovitură puternică, în special de imagine, ieri, atunci când omologul său din Ardeal a inaugurat patru troleibuze noi, pentru care Primăria Cluj, împreună cu regia locală de transport în comun, au plătit aproximativ 1,7 milioane de euro. De asemenea, Emil Boc a promis clujenilor că până la finalul anului 2013 vor mai fi puse în circulaţie alte şase asemenea mijloace de transport în comun, pentru care autorităţile locale au pregătite încă 2,5 milioane de euro.

“Primăria, împreună cu Regia Autonomă de Transport Urban Călători (RATUC) Cluj, vor să achiziţioneze 10 troleibuze noi până la finalul anului, iar patru dintre ele sunt acum în circulaţie. Acestea au caracteristici de ultimă generaţie şi toate dotările europene în materie, în frunte cu aer condiţionat, camere de luat vederi, podea joasă pentru persoane cu dizabilităţi, sistem de afişare cu LED destinat călătorilor sau GPS. Au o capacitate mare de confort în interior, acolo unde pot intra 164 de călători, dublu faţă de cele vechi, iar 42 de locuri sunt pe scaune. O precizare importantă este că noile troleibuze consumă cu 40% mai puţin decât cele vechi, iar camerele video instalate în ele vor diminua substanţial şi actele de vandalism. Orice furt va putea fi probat”, a declarat primarul Clujului despre mijloacele de transport în comun care au o durată de utilizare de 15 ani, sunt fabricate în Franţa, dar asamblate la fabrica Astra Bus Arad, cu care a fost semnat un contract-cadru.

Robu, tot pe Facebook

Anunţul fostului prim-ministru de ieri dimineaţă a venit cu câteva ore înainte ca primarul Timişoarei, Nicolae Robu, să-şi anunţe bucuria pe reţeaua de socializare Facebook, pentru faptul că timişorenii au decis să mai aştepte până când transportul în comun va fi modernizat şi la ei în oraş. Mai precis, edilul bănăţean a mulţumit celor care s-au pronunţat “în 24 de ore în număr atât de mare, 315!!!”, potrivit lui Robu, într-un sondaj creat chiar de către el cu o zi înainte. Atunci, primarul Timişoarei a argumentat de ce ar prefera, în perioada imediat următoare, să se ocupe mai degrabă de realizarea şi lărgirea de subpasaje, reabilitarea părţilor carosabile, a trotuarelor şi crearea pistelor de biciclete sau a parcărilor prin oraş şi să lase, “pentru iulie 2014-mai 2016” modernizarea transportului în comun. Explicaţia acestuia a fost că, pentru primele obiective ar exista “oportunităţi” de finanţare europeană imediate, în timp ce reabilitarea liniilor de troleibuz şi tramvai sau achiziţia de autobuze şi tramvaie noi ar necesita, acum, împrumuturi bancare şi doar din 2014 încolo posibilitatea de fonduri europene.

Tramvai de Cluj

“Fitilul” nemulţumirilor dintre o parte a cetăţenilor Timişoarei şi primarul Nicolae Robu a fost aprins săptămâna trecută, când locuitorii oraşului din vestul României s-au plâns că sunt nevoiţi să circule cu tramvaie în care temperatura este, pe timp de caniculă, mult mai ridicată decât în exterior. Atunci, aceştia i-au spus lui Robu de exemplul Clujului, acolo unde se află în circulaţie patru tramvaie noi dotate cu aer condiţionat. Primarul Timişoarei a dat de înţeles că la Cluj există astfel de mijloace de transport în comun pentru că primarul Emil Boc a fost prim-ministru.

“Cetăţenii Timişoarei, de fapt, rezonează cu deciziile mele, înţelegându-le raţionalitatea şi adecvarea la realităţile în care trăim”, Nicolae Robu, primar Timişoara

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Nicușor Dan a fost consiliat de oamenii lui Plahotniuc și Băsescu

Nicușor Dan mai vrea un mandat de primar al Capitalei pentru încă patru ani, dar se pare că a uitat cam repede că...

Imediat după alegerile locale se măresc amenzile. Creșterea salariului minim brut implică și creșterea amenzilor

Salariul minim brut crește cu 400 de lei, de la 3300 la 3700 de lei, începând din data de 1 iulie 2024, dar creșterea...

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă