14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCluj: Drapelul secuiesc şi tricolorul românesc, înălţate de Ziua Maghiarilor

Cluj: Drapelul secuiesc şi tricolorul românesc, înălţate de Ziua Maghiarilor

Peste 800 de persoane au participat, vineri, la un marş de comemorare a zilei de 15 Martie, desfăşurat în centrul municipiului Cluj-Napoca, participanţii având steaguri ale Ungariei, Uniunii Europene, drapelul secuiesc, dar şi tricolorul românesc, relatează Mediafax.

Sute de etnici maghiari, reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai partidelor şi elevi, s-au adunat, vineri dimineaţă, la Institutul Teologic Reformat din Cluj-Napoca, de unde au pornit într-un marş prin centrul oraşului, până la Biserica Romano-Catolică “Sfântul Mihail”.

Citeşte şi Manifestaţiile de Ziua Naţională a Ungariei, ANULATE din cauza intemperiilor

Conform estimărilor jandarmilor, peste 800 de oameni au participat la marş.

Ei au avut steaguri ale Ungariei, ale Uniunii Europene, drapelul secuiesc, dar şi un tricolor românesc, pentru prima dată.

Manifestanţii au fost însoţiţi de o fanfară şi au intonat cântece religioase, tradiţionale maghiare, precum şi imnul Ungariei.

La ora transmiterii acestei ştiri, participanţii asistă la o slujbă religioasă oficiată în Biserica Romano-Catolică “Sfântul Mihail”, iar ulterior va avea loc o depunere de coroane de flori la plăcuţa de pe fostul hotel Biasini, unde a dormit, în 1848, poetul şi revoluţionarul Petofi Sandor.

Marşul a fost supravegheat de Poliţie şi jandarmi, nefiind înregistrate incidente.

Cele mai citite

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă