25.7 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialCinci paşi pentru a fi cel mai bun părinte

Cinci paşi pentru a fi cel mai bun părinte

Tati şi mami cred întotdeuna că ştiu cel mai bine cum să-şi crească copiii. Doar cinci condiţii pe zi au de respectat ca să-i controleze pe micuţi, susţine un studiu citat de Daily Mail.

 

Să citeşti alături de copilul tău cel puţin 15 minute zilnic, să te joci cu el pe podea vreo 10 minute, să discutaţi 20 minute, să ai o atitudine pozitivă şi să-l lauzi frecvent şi să te asiguri că micuţul tău mănâncă sănătos în fiecare zi. Acesta este orarul zilnic pentru părinţi.

“Ştiinţa arată că ceea ce părinţii fac cu copiii lor este crucial pentru dezvoltarea creierului celor mici”, a spus cercetătorul, citat de dailymail.co.uk.

Mai mult, lipsa zilnică a atenţiei părinteşti este de vină pentru găurile din informaţia şi comportamentul copiilor. Tăticii şi mămicile trebuie să aibă regulat activităţi cu neastâmpăraţii lor.

“E obligatoriu să accepţi că trebuie să mai şi înveţi. Părinţii cred că ei ştiu automat ce să facă”, a adăugat Paterson.

Un număr mare de familii şi-au agravat relaţia cu copiii pentru că refuză să-şi îmbogăţească aptitudinile în educaţia celor mici.

Cele mai citite

Tenorii Ştefan von Korch şi Alin Stoica, alături de pianistul Alexandru Burcă, vor participa la concertul Nessun Dorma

Doi tenori de vârf din tânăra generație, Ştefan von Korch şi Alin Stoica, se reunesc, în premieră pe scena Sălii Dalles, pentru un recital...

Ghidul tău despre aparatul dentar – TOT ce trebuie să știi

Purtatul unui aparat dentar ajută la poziționarea corectă a dinților și la remedierea diverselor anomalii dentare și maxilare. Acest lucru nu numai că îmbunătățește...

Ministerul de Externe confirmă că două fete decedate în inundațiile din Italia sunt cetățeni români. A treia persoană încă este căutată

Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat că două fete care au murit în inundațiile din Italia erau cetățeni români. Confirmarea din partea MAE a...
Ultima oră
Pe aceeași temă