13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCesaria Evora va primi titlul de Ambasador Onorific al Bucureştiului

Cesaria Evora va primi titlul de Ambasador Onorific al Bucureştiului

Cântăreaţa Cesaria Evora, care concertează luni la Bucureşti, va primi miercuri titlul de Ambasador Onorific al Capitalei din partea Primăriei Muncipiului Bucureşti, informează organizatorii, potrivit Mediafax.

Artista şi-a reluat turneul de promovare a albumului “Nha Sentimento” – după ce a suferit în mai o intervenţie chirurgicală pe cord deschis , spectacolele sale din următoarele luni, inclusiv cel programat la Bucureşti pe 15 mai, fiind anulate. Evora va concerta la Sala Sporturilor din Braşov, pe 15 octombrie, şi la Sala Palatului din Bucureşti, pe 18 octombrie.

Biletele pentru concerte sunt disponibile online, pe site-urile www.eventim.ro, www.myticket.ro, www.Blt.ro, www.Bilete.ro, la Sala Palatului din Bucureşti, la Sala Sporturilor din Braşov, în librăriile Humanitas şi Cărtureşti, magazinele Diverta, Germanos, Vodafone şi magazinul Off The Record, la preţuri cuprinse între 210 şi 70 de lei.

Biletele cumpărate şi nereturnate până în acest moment pentru concertul din luna mai rămân valabile, urmând să fie schimbate la casele de bilete de unde au fost achiziţionate, iar în ziua concertului, pe 18 octombrie, pot fi schimbate şi la ghişeul din incinta Sălii Palatului.

Celebra cântăreaţă originară din Insulele Capului Verde a susţinut numeroase concerte în România. Spectacolele din octombrie fac parte din turneul de promovare a celui mai recent album al artistei, “Nha Sentimento”. Lansat în 2009, discul “Nha Sentimento” cuprinde 14 piese emoţionante, cu teme profunde, în care bucuria de a trăi învinge tristeţea şi regretul.

Cesaria Evora, în vârstă de 68 de ani, este supranumită “Diva desculţă”, apărând pe scenă doar în picioarele goale, în semn de solidaritate cu femeile şi copiii săraci din ţara sa, despre ale căror suferinţe cântă.

Evora este cea mai cunoscută cântăreaţă de “morna” – un blues specific Insulelor Capului Verde. Cesaria Evora şi-a început cariera în Mindelo, în insula Sao Vicente, în urmă cu mai mult de 45 de ani. Abia la 47 de ani, însă, cunoaşte cu adevărat succesul, datorită albumului “La Diva Aux Pieds Nuds”. Au urmat apoi “Mar Azul” (1991) şi “Miss Perfumado” (1992), discul care, la 51 de ani, i-a adus primul hit – “Sodade” – şi statutul de star internaţional.

Printre altele, discografia ei cuprinde “Cesaria Evora”, “Distino Di Belita” (1995), “Cabo Verde” (1997), “Cafe Atlantico” (1999), “Sao Vicente di Longe” (2001), “Anthologie” (2002), “Rogamar” (2006) şi “Nha Sentimento” (2009). Spectacolele din România sunt organizate de Trilogy Media şi Primăria Bucureşti.

Cele mai citite

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...
Ultima oră
Pe aceeași temă