21.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialCele mai bune alimente pentru inimă

Cele mai bune alimente pentru inimă

Cum puteţi avea o dietă echilibrată şi sănătoasă întreaga zi? Alegând cu grijă alimentele pe care le consumaţi, potrivit Realitatea.net.

Iată câteva alimente care, consumate zi de zi, asigură o bună funcţionare a inimii:

Fulgi de ovăz

Începeţi ziua cu un castron cu fulgi de ovăz. Plini de acizi graşi Omega 3, acid folic şi potasiu, fulgii de ovăz scad nivelul clesterolului şi curăţă arterele. Pentru un plus de fibre, adăugaţi în castron o banană, scrie Bucătăria.net.

Somon

Extrem de bogat în acizi graşi Omega 3, somonul reglează tensiunea arterială. Consumat de două ori pe săptămână, reduce riscul apariţiei accidentelor vasculare cu o treime. Dacă nu vă place somonul, alegeţi ton, scrumbii sau sardine. Efectul va fi acelaşi.

Avocado

Adăugaţi un pic de avocado în salate sau în sandvişuri pentru a mări nivelul de grăsimi monosaturate. Puteţi combate, astfel, problemele generate de colesterol.

Ulei de măsline

Foarte bogat în grăsimi monosaturate, uleiul de măsline reduce riscul apariţiei bolilor de inimă. Optaţi pentru uleiurile extra virgine: sunt mult mai puţin procesate.

Nuci

Nucile sunt pline de Omega 3. La fel ca migdalele şi nucile macadamia, sunt pline de grăsimi mono şi poli saturate.

Fructe de pădure

Toate fructele de pădure sunt pline de substanţe antiinflamatoare, care reduc riscul apariţiei cancerului şi al bolilor de inimă.

Spanac

Consumul de spanac reduce tensiunea arterială. Este extrem de bogat în fier, iod, calciu şi magneziu.

Cele mai citite

Israelienii îi cer lui Netanyahu să încheie un acord pentru eliberarea ostaticilor

Mii de israelieni au demonstrat sâmbătă la Tel Aviv pentru a cere guvernului condus de Benjamin Netanyahu să ajungă la un acord privind eliberarea...

Meniul la prânzul din familia Ceaușescu

Despre meniul familiei Ceaușescu s-au spus multe. Ba că era unul elitist, alcătuit din delicatese, ba dimpotrivă, că era unul simplu. În continuare...

Ciucă, Burduja și Ionuț Stroe au fost împreună pe stadion

Trei lideri de vârf al PNL, Nicolae Ciucă, Sebastian Burduja și Ionuț Stroe, au fost împreună la Stadionul „Arcul de Triumf” din București, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă